Geçen yıl, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;a geldiği gün, Eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca tarafından astırılan ´Yüzyılın lideri, şehrimize hoş geldiniz´ yazılı pankartın yerine, yeni Belediye Başkanı İsmail Eşref tarafından aynı yere ´100 yılın lideri Mustafa Kemal Atatürk´ yazılı pankart asıldı.


Başkan Eşref bu yazıyı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yüz yılın lideri Atatürk olduğunu bir kez daha anımsatmak nedeniyle ve Atatürk´ten büyük lider olmadığı için astırdığını söyledi. Başbakan için asılan pankartın yanlış olduğunu ve düzeltmek için bu yazıyı astırdığını belirten Eşref; "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ümüz çocuklarımıza armağan etmiştir. Bizde 23 Nisan´da çocuklarımıza Atatürk´ün yüz yılın lideri olduğunu anlatmak istedik.


Daha önce Başbakan için asılan yazı yanlıştı. Bende bu pankartı astım. O nedenle düzeltilmiş oldu. 100 yılın lideri Atatürk´tür. Atatürk´ten büyük lider yok. Hiç kimsede bunun önüne geçemez. Çocukları da bunun doğrusunu anlatmak istedim. Bunu herkes biliyor zaten bizde anımsatmış olduk" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi