Bölgesel Amatör Lig’de sezonun ilk yarısını lider olarak tamamlayan Zonguldak Kömürspor’da keyifler yerinde. Son dört sezonda en iyi dönemini geçiren Kırmızı-Lacivertlilerde Teknik direktör Cahit Terzi, Yardımcıları Birol Yılmaz, Basri Kocabaşoğlu ve Metin Nezor’la birlikle değerlendirme toplantısı yaptı. Teknik patron Terzi, sezonun ilk yarısından transfere kadar bir çok önemli konuda açıklama yaptı.

İKİNCİ YARI DAHA SERT GEÇECEK

Sezonun ilk yarısını lider bitirdikleri için mutlu olduklarına değinen Terzi, “İlk yarı geçtiğimiz hafta oynanan maçlarla tamamlandı. İlk yarıyı 34 puanla lider bitirdik. İşimizin daha zor olduğu bir döneme geldik. Bu zorlukların neler olduğunu bilerek ikinci devrenin hazırlıklarını Kemer kampı ile sürdüreceğiz. 27’sinde toplanarak 29’unda Kemer’de hazırlıklarımıza başlayacağız. 34 puanla grubu birinci bitirdik. İkinci ve üçüncü takım ile 5, 4’üncü takım ile 9 puan öndeyiz. Bu puan farkı bizi rahatlatmayacak. İşimizin zor olduğunu şu anlamda söyleyebilirim. İkinci yarı bütün takımlar takviye yapacak. Bu edenle ikinci yarı daha sert geçecektir

2-3 TAKVİYE YAPACAĞIZ

Devre arası transfer döneminde kulübün bütçesi doğrultusunda takviye yapacaklarını belirten Kırmızı-Lacivertlilerin tecrübeli Teknik patronu, “Tabi bizde Zonguldak Kömürspor olarak bizde 2-3 takviye yapabiliriz. Yönetimimizle beraber tespit ettiğimiz oyunlarla görüşüp, anlaşarak onları da kampa davet etmek istiyoruz.

Bölgesel Amatör Ligi devamlı inceliyoruz. BAL gruplarından en fazla puan alan ikinci takımız. En az gol yiyen takılmada arasında da ilk sıralardayız. Bazı şeylerin doğru gittiğine inanıyorum. Takım olarak sportif anlamda iyi yoldayız. Biz bu grubu lider bitirmek istiyoruz. Ve bunun içinde elimizden geleni yapacağız. Onun için ikinci yarı daha sıkı, daha disiplinli çalışmalıyız.

TARAFTAR BİZİM ARKAMIZDA OLDUĞU SÜRECE…

Ligde gösterdikleri başarının kentte güveni sağladığına dikkat çeken Terzi, “Gelen başarı ile seyirciye de güven verdiğimizi düşünüyorum. Son maçta gerçekten iyi bir taraftar topluluğu gördük. Bunun daha da artacağına inanıyorum. Onlar bizim arkamızda olduğu sürece biz bu işi kesinlikle başaracağız.

YÖNETİM AYRI PARANTEZ!

Yönetimin her türlü ihtiyaçları karşılamak için büyük destek olduğunu belirten Terzi, “Futbolcu ve teknik heyetle birlikte yönetiminde başarısı kesinlikle yadsınamaz. Bu süreçte ekonomik ihtiyaçlar giderilmiştir. Futbolcuları taksitleri, primleri zamanında verildi. Yönetimde bu anlamda başarılıdır. Başarımızda payları büyüktür. Başta Süleyman Caner başkana ve yönetim kurulu olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Zonguldak Belediye başkanımız Muharrem Akdemir, iş adamları ve Demir alisine teşekkür ederiz. İkinci yarı ekonomik olarak özgürlüğümüzü yakalayarak, transfer listemizde bulunan isimleri alıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Yönetim, futbolcu teknik heyete ve şehrin kenetlenmesiyle arzulanan profesyonel lige çıkmak istiyoruz.

1 HAFTA İÇİNDE GİDECEK VE GELECEKLER BELLİ OLACAK

Takım oyuncularımızdan Ercan Pehlivan Balıkesir’de vatani görevini yapacak. O aramızda olamayacak. Şuan için kimler gidecek kimler kalacak söyleyemiyorum. Öncelikle transfer edeceğimiz oyuncuların netleştiği zaman bunları söyleyebiliriz. 1 hafta içinde de bunlar netleşecek. Ekonomik şartlar iyi olursa 3 tane iyi oyuncu almak istiyoruz ama şartlar oluşmazsa mevcut kadro ile en güzel şekilde bu işi götüreceğiz.

´YILMAZ´ GİBİ BİR OYUNCU KAZANDIK!

İnişler çıkışlar her zaman olacak. Belli dönemlerde futbolcularla zaman zaman düşüşler yaşanıyor. Çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımız oyuncular yok. Gençlerin içinden Hüseyin Yılmaz’ı çıkardık. Güzel bir çıkış yakaladı. Daha eksikleri var. Bu eksikleri giderdiği zaman hem kendini hem takımı daha iyi yerlere getirecektir.

TAKIM ARTIK OTABANA ÇIKTI

İkinci yarı daha güçlü Zonguldak Kömürspor olacak. İçerde 7, dışarıda 6 maç oynayacağız. Fikstür olarak avantaj bizde. Ama asla işimizi hafife almayacağız. Geri vitese takmayacağız. Vites düşürmek yok. Takım otobana çıktı, hep sol şeritten gideceğiz. Kentte ve taraftarda beklentiler büyüdü. İnsanlar inandı. İkinci bir hüsran yaşatmayacağız. Zonguldak halkıyla birlikte kenetleneceğiz, taraftarıyla hep birlikte profesyonel lige adım atmak istiyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi