Zonguldak Belediye başkan adayları, kent ile ilgili projelerini kısmen açıkladı. Vatandaşlar, bütün adayları dinliyor ve kendisine en yakın olduğuna inandığı adaya 30 Mart 2014’te oyunu verecek.

Pusula Gazetesi muhabirleri vatandaşlara, “Belediye başkan adaylarından beklentiniz nedir?” sorusunu yöneltti. Vatandaşların verdiği yanıtlar çok basit: Temiz ve refah bir Zonguldak.

Vatandaşların verdiği yanıtlar şöyle:

Burhan Özkan: “Kültürel konularda başkanların icraatlarını bilmek istiyoruz. Kültürel derneklere neler yapacaklar, bir sürü sıkıntı var. Kültürel konularda çok gerideyiz. Bir an önce projelerini açıklasınlar.”

Hülya Başarı: “Ben öğrenciyim, havaalanının faaliyete geçmesini istiyorum. İzmir’de oturuyorum. Havaalanı hem uzak, hem sefer olmadığı için otobüsle gidip-geliyorum. Bu da çok vaktimi alıyor. Eğer bir havaalanı olursa, çok memnun olurum.”

Nahide Yanaz: “Zonguldak’ın halini görüyorsunuz. Kentsel dönüşüm için çok erken, ondan önce yapılacak işler var. Önce trafik sorunu çözülsün, sonrasında yollar, altyapı, bunların yapılmasını istiyorum.”

Yusuf Yılmaz: “İlk önce Zonguldak insanına saygılı olsunlar. Adaylar yalan konuşmasın. Zonguldak’ı görüyorsunuz, hiç el atılmamış.”

Seher Ayla-Cafer Madenci: “Zonguldak’ın daha temiz ve daha güzel olmasını bekliyoruz. Belediye ile yapılacak bir şey değil, ama yeni işyerlerinin açılmasını, işsizliğin önlenmesini ve maden kazalarının önlenmesini istiyoruz. Limanımızın temizlenmesini ve derenin temizlenmesini istiyoruz. Zonguldak’ın çok güzel bir şehir olmasını istiyoruz.”

Murat Kayış: “Mahalle yolları, kesilen sular ve trafik en büyük sorun. Akşam saatleri İstanbul trafiği yoğun oluyor. Görünüm artık köy kasaba gibi, su fiyatları çok yüksek, bunların çözülmesini istiyoruz.”

Temel Taştan: “Çehresi düzelsin, temiz tutulsun. Fakir halka yardım edecek bir girişimlerde bulunsunlar. Su paralarını düşürsünler, fazla bir beklentim yok. Denizimiz temiz olsun.”
Editör: Pusula Gazetesi