ZONGULDAK´ta, mahallelerindeki bir binanın çatısında bulunan klima soğutucusu görüntüsü verilmiş baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen mahalle sakinleri eylem yaptı.


İnağzı Mahallesi Mert Sokak’ta bulunan Ali D.’ye ait 2 katlı binanın çatısında bulunan klima soğutucusu süsü verilmiş baz istasyonu tepki çekiyor. Baz istasyonunun bir an önce kaldırılmasını isteyen mahalle sakinleri bina önünde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. Zonguldak Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığı’na 150 kişinin imzasının bulunduğu dilekçeyle başvurmalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirten mahalle sakinleri, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Babasını 2 yıl önce kanserden kaybettiğini söyleyen 55 yaşındaki Kemal Önal, baz istasyonun kalabalık olan bir mahalleden daha kırsal kesime alınması gerektiğini söyledi. Birçok kişinin kanser hastalığına yakalandığını ve baz istasyonunun kendilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Önal, şöyle konuştu:

"Bu baz istasyonlarının toprağın altındaki böcekten havadaki oksijene kadar her şeye zararı var. Bu var olan hastalıkları da tetikliyor. Bu baz istasyonun kaldırılmasını istiyoruz. Bu konuda eylemler ve girişimler yapmamıza rağmen sonuç alamadık. Birçok komşumuz burada kanserden öldü. Okul ve sağlık ocağına da 500 metre yakınlıkta. Artık sesimizi duyup bu baz istasyonunu kaldırsınlar. Sağlığımız tehdit altındadır."
Editör: Pusula Gazetesi