ZONGULDAK´taki Atatürk Devlet Hastanesi´nde elektrik panosundaki yanma sonucu meydana gelen arıza ve arızanın giderilmesi sırasında jeneratörün devreden çıkarılması nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı. Başhekim Dr. Mustafa Çıtlak, elektrik kesintisinin hastanede sıkıntı yaratmadığını açıkladı.

591 yatak kapasiteli Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Çıtlak, sabah saatlerinde hastaneyi besleyen ana elektrik panosunda yanma meydana geldiğini, bunun sonucunda da jeneratörün hemen devreye sokulamadığını söyledi. Yaklaşık 15 dakikalık gecikmenin ardından jeneratörün devreye alındığını, ancak arızanın giderilmesi sırasında jeneratörün tekrar devre dışı bırakıldığını ve bu durumun da yaklaşık 1.5 saat sürdüğünü anlatan Dr. Çıtlak, şöyle konuştu: "Onarım sırasında elektriği kesmemiz ve jeneratörü de devreye koymamamız gerekiyordu. Bu sırada özellikle acil servis ve yoğun bakımdaki hizmetin aksamaması ve hastalarımızın mağdur olmaması için hastane girişindeki diğer trafodan bu bölümlere elektrik verilmesini sağladık. Öğleden sonra saat 15.00 itibariyle arızamız tam olarak giderildi ve elektrikler verilmeye başlandı. Bir mağduriyet yaşamadan ve başka hastanelere hasta sevki olmadan bunu atlatmış olduk. Ancak röntgen, MR, tomografi çekilmesi konusunda kısmi bir sıkıntı yaşandı. Ancak hasta mağduriyetimiz olmadı."

Öte yandan saat 15.00-17.00 arasında kent merkezi ve şehrin bir bölümünde elektrik kesintisi yaşandı. Saat 18.00´den sonra ise şehrin diğer bölümüne bir süre elektrik verilmedi.
Editör: Pusula Gazetesi