Zonguldak kent merkezi, ilk özel hastanesine kavuştu. Kamuoyunun yakından tanıdığı pek çok başarılı hekimin görev yapacağı hastane olan Özel Level Hastanesi hizmet vermeye başladı. Ankara ve İstanbul’da bulunan tam otomasyonlu akıllı özel hastanelerden farksız bir dizayna ve teknolojiye sahip hastanede, ilk etapta 200 kişi işbaşı yaptı. Hastane yönetimi, basın ile buluşarak, hastane hakkında bilgiler verdi.

20 uzman hekim kadrosu, 75 hasta yatak kapasitesi, genel yoğun bakım üniteleri, kardiyoloji ve çocuk yoğun bakım üniteleri, 4 adet modern teknoloji ile donatılmış ameliyathaneleri, radyoloji ve tıbbi tahlil laboratuvarı, tanı üniteleri ve fizik tedavi bölümü, 24 saat acil servis ve ambulans hizmetiyle Zonguldaklıların hizmetine açılan Özel Level Hastanesi, hasta memnuniyeti iddialı.

Cumartesi günü Zonguldak basınıyla kahvaltıda bir araya gelen Özel Level Hastanesi Genel Koordinatörü Erdem Üner, Başhekim Hasan Uğur, Başhemşire Leman Tuncer ve hekimler, hastaneyle ilgili bilgiler verdiler.

Genel Koordinatör Erdem Üner, branşlarında uzman doktorlar ve deneyimli sağlık personeliyle birlikte yılbaşı itibariyle eksiksiz hizmet vereceklerini belirterek, özel bir hastane olduklarını, ama hiçbir zaman parayı ön planda tutmayacaklarını ifade etti.

Üner, hastaneyle ilgili konuşmasında şunları söyledi:

“YILBAŞINA KADAR KADROMUZU TAMAMLAYACAĞIZ”

“Geçtiğimiz hafta başından itibaren hasta almaya başladık. Bugüne kadarda da hastanemizde günde yaklaşık 100 hastamıza sağlık hizmeti veriyoruz. Hastalarımız; hekimlerimiz ve sağlık personelimizin kendilerine verilen sağlık hizmetinden memnunlar. Hekimlerimiz; Zonguldak’ın en tanınan ve branşlarında başarılı olan hekimlerimizdir. Hastanemiz; Zonguldak’taki Özel Hazal Tıp Merkezi ile İstanbul’da bulunan Özel Yeni Tıp Merkezi’nin yasal birleşmesi sonucu, 48 ay önce kuruluş çalışmaları başlayan bir hastanedir. Hastanemiz şu an 75 yatak kapasitelidir, ancak yatak kapasitesini 150 yatak kapasitesine çıkarabilecek yapıya sahibiz. Bunun için gerekli prosedürü yavaş yavaş tamamlayacağız. Hastanemiz içerisinde tüm tahlillerin yapıldığı modern bir laboratuarımızın yanında görüntüleme cihazları da mevcuttur. Doktor arkadaşlarımızın kullandıkları yan unsurların tamamı, göz ve genel cerrahi gibi hastalarımıza ameliyat hizmeti alabilmeleri için yatırımlar yapıldı. Yılbaşına kadar hekim kadrosu olarak, kardiyovasküler cerrahi hariç halkımıza hizmet vereceğiz. kardiyovasküler cerrahi için de Bakanlıklarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda bir takım kıstasları var. Kardiyovasküler cerrahi için de tüm yatırımlarımız hazır. Planlaması yapıldı ancak devletimizin bizlere vereceği izni bekliyoruz.”

“24 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK”

“Zonguldak’ta kurulu bulunan hastanemize bugüne kadar toplam 20 milyon lira yatırım yaptık. Hala bir takım eksikliklerimiz var, onları gideriyoruz, ancak bu yatırım toplam 24 milyon lirayı bulacak. Zonguldak’ta doktor arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız fizibilite çalışmalarımızda aslında kentimizde hepsi birbirinden değerli hekim arkadaşlarımızın var olduğunu gördük. Ancak; devlet hastanelerinde fiziki mekanlarda bir takım sorunlar yaşanıyor. Biz poliklinik hizmetinde hasta, doktora erişimde en kolay nasıl ulaşacaksa, hekim muayenesinde nasıl rahat hasta muayene ediyorsa o rahatlıkta, hasta da nasıl özel muayeneye gittiğinde o, mekan o rahatlığı verebiliyorsa, bizler de hastanemizde o rahatlığı vermeyi planlıyoruz. Biz burada biraz daha özeli ön plana çıkararak erişimi kolaylaştıracağız.”

“HİÇBİR HASTA PARASAL YÖNDEN MAĞDUR OLMAYACAK”

“Devletimiz bir takım şeyleri kısıtlıyor. Halkımız arasında, 4-5 yıldır özel hastanelerin fahiş fiyat aldığı yönünde söylenti var. Halbuki durum öyle değil. İstanbul’dan geldik. Oradaki büyük ve orta dereceli grupları biliyoruz. Özel sektör arasında kötü örnekler vardır. Ancak devlet zaten bu konuyu sınırlandırmıştır. ‘Şu şartları sağlayan hastaneler yüzde 30 ya da yüzde 100’ünü alabilirsiniz’ demiş. Zonguldak’ta özel hastane yok. Bir tıp merkezi var. Hastanemizde hiçbir hastamız parasal yönden mağdur olmayacak. Hiçbir zaman hastanemizde parayı ön planda tutmayacağız. Halkımızın göstereceği ilgiyle bu tür sorunları aşacağımıza inanıyorum. Buraya gelen hiçbir hasta, ‘burası çok pahalı, gittim, şu kadar fatura çıkardılar’ demeyecek. Arkadaşlarımızla bu konuları sürekli görüşüyoruz. Sağlık hizmeti verirken yüksek fiyatlar düşünmüyoruz.”

“ZONGULDAK HALKI EN KALİTELİ HİZMETİ HAKEDİYOR”

“Zonguldak’ta öncelikli hedefimiz; vatandaşlarımızın özel sağlık sistemiyle tanışmasıdır. Kaliteli sağlık hizmetimizle yaratacağımız rekabetle insanlarımızı sağlıklarına kavuşturmayı amaçlıyoruz. Bizler bu işten zarar etsek bile bu işin en büyük faydası Zonguldaklılara olacaktır. Zonguldak halkı, en kaliteli sağlık hizmetini hak ediyor. Şu an ufak tefek eksiklerimiz var ancak yılbaşına kadar bu eksiklerimizi tamamlayarak halkımıza tam teşekküllü sağlık hizmeti vereceğiz.”


HASTANEDE KİMLER GÖREV YAPIYOR?

Özel Level Hastanesi´nde başlangıç aşamasında 11 doktor hizmet verecek. Eksik branşlarında çok yakında tamamlanarak hizmete gireceği belirtildi. Kamuoyunun yakından tanıdığı pek çok başarılı hekimin toplandığı hastaneye, yeni hekimlerin de önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor.

Cumartesi günkü toplantıda hazır bulunan ve göreve başlayan hekimler şunlar:

Uz. Dr. İsmet Onuk (Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı), Op. Dr. Ömer Karakaşoğlu (Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı), Op. Dr. Mustafa Karadeniz (Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı), Op. Dr. Fatih Kar (Genel Cerrahi Uzmanı), Op. Dr. Okan Biçgi (Üroloji Uzmanı), Op. Dr. Utkan Ateş Karaman (Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı), Uz. Dr. Yücel Alagöz (İç Hastalıkları Uzmanı), Uz. Dr. Engin Yener (Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı), Uz. Dr. Mehmet Ali Zorlu (Enfeksiyon ve Mikrobiyolji Uzmanı), Uz. Dr. Gürcan Gözlülü (Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı), Uz. Dr. Bilge Çakar Demir (Radyoloji Uzmanı.)

Editör: Pusula Gazetesi