Zonguldak Belediyesi, içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya ve ödeme zorluklarına karşın bonkörce harcamalarıyla dikkat çekiyor. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in insana değil, makyaja yönelik harcamalarının son örneği, kent merkezinin farklı noktalarına dikilen palmiyeler oldu. “Paramız yok” diyerek, belediye emeklilerinin tazminatlarını 2-3 bin liralık taksitler halinde ödeyen, esnafa olan borcunu ödemeyen, fakir ve asker aylıklarının üzerine yatan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, belediyenin en önemli çalışanları durumundaki Temizlik ve Fen İşleri Şantiyelerinde görevli taşeron çalışanların maaşlarını da ödemedi. Pusula’nın ısrarlı yayınları, çalışanların eylemlerinin ardından, “Maaşlar artık gecikmeyecek” diyen Başkan Akdemir’e seslenen çalışanlar, “Başkan, bize sürekli yalan söylüyor. Asgari ücretle çalışıyoruz. Bizim maaşlarımızı yine vermediler, palmiye diktirmesini biliyor” diye dert yandılar.

CHP’LİLERDEN AKDEMİR’E TEPKİ!

Belediyenin çalışanlara ve piyasaya ödemelerini yapmayıp, heykel, şelale ve palmiye gibi dış mekan düzenlemelerine yüksek oranlarda paralar harcamasına belediyenin CHP’li bazı Meclis üyelerinden, parti yönetiminden ve partililerden de tepki var.

“Şimdi olacak iş mi?” diyen ve isminin açıklanmasını istemeyen bir İl yöneticisi, “Seçime gidiyoruz. Vatandaşın belediyeden alacağı var. Emeklinin alacağı var. Temizlik işçisi durduruyor bizi sokakta. Alacağı var. Söylüyoruz Muharrem (Akdemir) Başkan’a, ‘Hallederiz’ diyor. Duyuyoruz ki, yapmamış. Adam geliyor, bize söyleniyor. Sövüyor, saydırıyor. Bizim Başkan paraları palmiyelere harcamakla meşgul, adam haklı, ne diyelim şimdi? Seçime gideceğiz. İnsan biraz olsun dikkat eder. Zonguldak’ta palmiyenin ne işi var? Git bu para ile hizmet yap. Kızan kızsın; bizim emeklilerimizin, taşeron işçilerimizin palmiye kadar değeri yok. ‘Başka belediyeler palmiye dikiyor, gösterişe para harcıyor’ diye biz de yapmak zorunda değiliz” diye konuştu.

Diğer yandan, İller Bankası’ndan gelen paradan 38 palmiye için 60 bin liranın üzerinde harcama yapıldığı öğrenildi. Akdemir, daha önce de işçilerin parasını ödemeyip 160 bin liraya şelale yaptırmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi