Sağlık Müdürlüğü, 4. Avrupa Aşı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, aşılama hizmetlerinin bebek, çocuk ve erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en yüksek olduğu dönemden önce aşılayarak hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacıyla yürütülen temel sağlık hizmeti olduğu belirtildi.
Türkiye´de yılda 30 binin üzerinde görülen yerli kızamık vakası ile ilgili başlatılan program kapsamında geçen yıl bu hastalığın görülmediği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
´´Aşılama hizmetleri ile daha önce büyük salgın ve ölümlere yol açan çiçek hastalık, 1977´den itibaren tamamen yok edilmiştir. Geçen yıl konjuge pnömokok aşısı takvime eklenmiş, aşı ile koruma sağlanan hastalık sayısı 11´e yükselmiştir. Aşılama oranlarımız yüzde 96´ya ulaşmış olup Dünya Sağlık Örgütü Avrupa bölgesi ve AB ülkeleri ortalamasından yüksektir. 35 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek 4. Avrupa Aşı Haftası´nda, 5 yaş altındaki eksik aşılı, aşısız çocukların aşılarının tamamlanması, ayrıca normal ve risk grubunda yer alan kişilerin aşılanması ve bu konudaki farkındalıklarının artırılması hedeflenmektedir.´´
Editör: Pusula Gazetesi