ZONGULDAK´ın Çaycuma İlçesi´nde, pazar yerinin çatısı biriken kar nedeniyle çöktü. Pazarın salı günü kurulması nedeniyle herhangi bir can kaybı yaralanma yaşanmadı.

Çaycuma Belediyesi´nin bir ay önce İstasyon Mahallesi´nde yaptırdığı pazar yerinin çatısı, yaklaşık 10 santime ulaşan kar nedeniyle öğle saatlerinde çöktü. Pazar tezgahlarının açıldığı salı günleri dışında otopark olarak kullanılan pazar yerindeki araçlardan bazıları, çöken membran çatının altında kaldı. Ancak araçlarda hasar oluşmadı. Çökme sırasında pazar yerinde kimsenin bulunmaması nedeniyle de ölen ve yaralanan olmadı. Belediye ekipleri, pazar yerinde çalışma başlattı.

Çaycuma Pazaryeri inşaatını üstlenen Koçkan İnşaat Ticaret ve sanayi Limited Şirketi adına yazılı bir açıklama yapan Bülent Kantarcı açıklamasında şu görüşlere ver yerdi:

“Kamuoyuna duyurumuzdur. Çaycuma Belediyesine taahhüt ettiğimiz Istasyon Otopark yapısının üzerini kapatan Membran örtü, bugün öğle saatlerinde ortadaki iki adet direğin etrafındaki bağlantısını sıyırarak aşağıya inmiştir.

Olayda can ve mal kaybı olmamasından teselli bulmaktayız.

Her türlü sigortaya ve ve garantiye sahip imalat, yapımcı firması tarafından herhangi bir bedel talep etmeden hemen yenilenecektir.

Yeni örtünün bugün itibarı ile imalatına başlanmış olup, 16.12.2013 günü sevki yapılacak ve en kısa sürede yerine montajı tamamlanacaktır.

Elimizde olmayan nedenlerden kaynaklanan bu olaydan ötürü kamuoyundan özür dileriz. Saygılarımızla”

Editör: Pusula Gazetesi