Milli Kurtuluş Mücadelesi&[#]8217;nin Önderi Mustafa Kemal Atatürk´ün çocuklara olan güveninin en büyük göstergelerinden biri olan 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bugün 89. yılında coşkuyla kutlanıyor.


Kutlamalar kapsamında TBMM Başkanı Köksal Toptan, Vali Erdal Ata, Milletvekilleri ve Belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluş açıklama yaparak Milli iradenin önemine bir kez daha sahip çıktı.


Açıklamalarda Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluş mücadelesi hatırlatılarak Milli Egemenlik mücadele-sinin 89 yıl önce olduğu gibi tehlike ve tehdit altında olduğuna dikkat çekildi. Çocuklardan mücadele ruhunu yaşatmaları istendi.


Bugün yapılacak törenlerde pek çok üst düzey yönetici makam koltuklarını kısa süreliğine de olsa çocuklara bırakacaklar. Dün başlayan yağmur nedeniyle bugünkü açıkhava törenleri tehlikeye girdi.



Köksal Toptan:


&[#]8216;Çocuklarımıza güveniyoruz&[#]8217;


TBMM Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda ülkenin geleceği konusunda çocuklara güvendiklerini söyledi.


Toptan´ın açıklamasında; "Meclisimiz, milli iradeden aldığı güçle, Büyük Atatürk´ün önderliğinde bağımsızlık mücadelemizi başarıya taşımış ve milletimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyetimizi kurmuştur. Dünyada, parlamentosunun milli mücadelesini yürüttüğü ve başarıya ulaştırdığı tek millet olmanın hep birlikte onurunu yaşıyoruz. Yüce Meclisimiz, 89 yıl önce olduğu gibi bugün de demokrasimizin kalbi, milletimizin ümit kaynağıdır. Cumhuriyetimizin, demokrasimizin, devletimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesidir.


Meclisimiz bundan sonra da Cumhuriyetimizin 100. yıl vizyonuna yakışır önemli hizmetler yapacak, demokrasimizin daha da kökleşmesinde en büyük güç kaynağı olacaktır. Hedefimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi özgür düşünceli, sorgulayan, toplumunun ve dünyanın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli bireyler olarak yetiştirebilmektir.


Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyorum. Bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en içten duygularla kutluyor, sevgilerimi sunuyorum" dedi.



Vali Erdal Ata:


&[#]8216;Egemenliğin kıymetini bilelim&[#]8217;


Vali Erdal Ata yayınladığı mesajda ülkenin geleceğini inşa etmek için çocuklara büyük sorumluluklar düştüğüne dikkat çekerek; "Ulusal Egemenliğimizin kıymetini bilmeli, koruyup kollamalı ve ilelebet yaşatmalıyız" dedi.


Ata mesajında; "Türk Ulusu´nun en büyük kazanımlarından olan ve bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizin ve Ulusal Egemenliğimizin kıymetini bilmeli, koruyup kollamalı ve ilelebet yaşatmalıyız. Büyük Önder Atatürk demokratik, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´nin yaşatılmasında, ilke ve inkılaplarının korunup kollanmasında, çağdaş uygarlık seviyesinin aşılmasında, geleceğimizin teminatı ve milletimizin en değerli varlıkları olarak gördüğü çocuklarımıza, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı armağan ederek; onlara duyduğu güveni, sevgiyi ve verdiği önemi göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle değerli halkımızın ve sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum" dedi.



İsmali Eşref, çocuklara seslendi


Belediye Başkanı İsmail Eşref,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; "Sevgili Çocuklar, yarının gençleri ve büyükleri olarak, Mustafa Kemal Atatürk´ün ve Türk Ulusunun sizlere duyduğu güven ve destek ile her zaman başarılı olacağınıza yürekten inanıyor,tüm çocukların ve Türk Ulusunun bayramını kutlayarak sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.



Ali Koçal&[#]8217;dan 23 Nisan muhalefeti


CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda iktidara çattı. Koçal, buna karşılık iktidar mensupları ile yakınlarının aşırı zenginleşmesi düşündürücü olduğunu söyledi.


Koçal açıklamasında; "Bu tarih aynı zamanda Cumhuriyet´in temelinin atıldığı tarihtir. Yüce Atatürk´ün önderliğinde kurulan TBMM´nin Kuruluş Günü "Ulusal Egemenlik Bayramı" olarak kabul edilerek çocuklara armağan edilmiştir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı&[#]8217;nın yıldönümünde Ulus iradesinin kararlılıkla savunulması hepimizin temel görevi olmalıdır. Ancak günümüzde; Millet iradesini elde eden iktidar, bu iradeyi kendi çıkarları ve ideolojisi doğrultusunda kullanıyor olması önemli bir tehlikeyi işaret etmektedir. Yoksulluk, yolsuzluk ve işsizliğin tavan yapması, halkın fakirleşerek sadakaya muhtaç duruma düşürülmesi, buna karşılık iktidar mensupları ile yakınlarının aşırı zenginleşmesi düşündürücüdür" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi