Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref makamında tebrikleri kabul etti


Başkan Eşref´i, Vali Erdal Ata, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir ve Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.


Belediye Başkanı İsmail Eşref´e çalışmalarında başarılar dileyen Vali Erdal Ata, yasalar çerçevesinde bütün belediyelerin çalışmalarına her türlü katkı ve desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, destek sözü verdi.


Seçimlerle birlikte heyecanlı dönemlerin başladığını ifade eden Ata; "29 Mart´ta seçimi kazanan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 5 yılda bir seçimlerin yapılması yeni bir heyecan ve yeni bir dönemin başlamasıdır. Valilik olarak da belediyenin yapacağı bütün çalışmalarda yasalar çerçevesinde yanınızda olacağımızı her türlü destek ve katkıyı vereceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.


Eşref: ´Büyük yatırımlara ara vereceğiz´


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ise, Vali Ata´ya desteklerinden ötürü memnuniyetini dile getirerek, Zonguldak´ın çehresini ve güzelliğini korumak için çalışacağını söyledi.


Yerel seçimleri kazanarak hizmet için başa geldiklerini ifade eden Eşref; "Zonguldak hizmet açısından çok zor bir kent ama ne olursa olsun denizi ve yeşiliyle çok güzel bir kent. Biz şehir merkezimizdeki hizmetlerden önce kenar mahallelerdeki hizmeti ön plana çıkartacağız. Seçimlerden sonra hiçbir ayrıcalık gözetmeksizin hizmetlerimizi halka ulaştıracağız. Zonguldak´ın ekonomik zorlukları işçi sayısında yaşanan düşüşlerden kaynaklanıyor. İşçi sayısındaki azalma Zonguldak´ta ekonomiyi yükseltmek için taşeronlaşmayı meydana getirmiş. Bu gün belediyemizin toplam borcu 157 trilyon civarında. Biz bu borçları tasarruflaşmaya giderek ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Bunu elektrik, mesai ve diğer alanlardan yaptığımız tasarruflarla düzenleyeceğiz. Sıkıntılarımızı halkımızla paylaşmak zorundayız. Halkımıza doğal ve acil giderler dışında büyük yatırımlara bir süre hizmet edemeyeceğimizi belirtmek istiyorum.


Her şeyin bir bedeli var biz bu bedeli ortaya koyacağız. Halkımızla birlikte büyük adımlar atacağız. Amacımız projelerimizi hayata geçirmek. Kanalizasyon konusunda sıkıntılarımız var. Diğer yatırımlarımızda belediyemizin ekonomisi ayağa kalkınca düzene girecektir" şeklinde konuştu.


Dağdelen: ´Zonguldak artık kömürle anılmasın´


Sonrasında Başkan Eşref´i TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen ziyaret ederek, başarılar diledi.


Zonguldak´ın artık kömürden başka şeylerle anılmasını istediğini belirten Dağdelen, liman işletmeciliği ve sanayi sektöründe de istenilen düzeye gelinmesi için girişimlerde bulunulmasını vurguladı.


Dağdelen konuşmasında; "Ben Zonguldak´ımızın artık kömürden başka şeylerle de anılmasını istiyorum.


Mesela sanayi tesislerinin kurulması, üniversitenin geliştirilmesi, liman işletmelerinin istenilen düzeye çıkması gibi girişimlerde bulunmalıyız. Tabi Zonguldak bir hayli gelişim gösterdi. Belediye ne kadar açık olursa halka o kadar açık hizmet eder. Bu nedenle herkes belediyenin başarılı olması için elinden gelen gayreti göstermek mecburiyetindedir. Başkanımızla daha öncede çalışmalarımız olmuştu. Bu döneminizde de görevde olduğum sürece elimizden gelen desteği vereceğiz. Yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun, başaracağınıza inanıyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum."


Eşref: ´Keşke yerleşim kömür üzerine olmasaydı´


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref de, hizmet ve projelerini hayata geçirirken kamu kurumlarıyla arasındaki uyumu yakalamaya çalıştığını söyledi.


Zonguldak denilince akla ilk kömürün geldiğini belirten Eşref; " Kömür´ün var olması nedeniyle bir şehir oluştu. Ama üzerine yerleşilerek yanlış yapıldı. Keşke yerleşimler kömürün üzerine olmasaydı da kömür üretimine imkan verilen şekilde yerleşilseydi. Kömürün varlığı ile uğraşılan bu zor coğrafyada hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu hizmetlerimiz sonuçta halka olacak. Bu çalışmalar içerisinde TTK bizim için çok önemli. İşbirliği yapmamız ve birlikte çözüm üretmemiz gereken birçok konu var. Ben bu konularda her kesimden destek alacağıma inanıyorum" dedi.


Demir: ´Destekvermeye hazırız´


Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Demir ve yönetim kurulu üyeleri de Belediye Başkanı İsmail Eşref´i ziyaret etti.


Eşref´e çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Salih Demir, TSO olarak Zonguldak için yapılması gereken işler konusunda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi