Zonguldak HASAD Derneği tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde misafir gelen Bulgaristan ve Macaristan halk oyunları ekibi Vali Erdal Ata&8217;yı Toplantı Salonu&8217;nda ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Erdal Ata, &8220;23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için şehrimize gelen çocuklarımızı burada görmekten mutluluk duyuyorum. Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayacağız. Atatürk tarafından ilk ülkemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı ve çocuklara armağan edildi. Ayrıca ülke genelinde yapılan bu etkinliklere her yıl böyle ülkelerden çocukların katılması çok güzel bir olay. Bu tür etkinliklerde çocuklar daha iyi anlaşıp kaynaşıyorlar. Ümit ediyorum buraya gelen çocuklarımız ve idareciler ülkemizden ve kentimizden mutlu ayrılırlar&8221; dedi.
Vali Erdal Ata, HASAD Derneği Başkanı Orhan Yazıcı&8217;ya ekipleri Zonguldak&8217;a ve Türkiye&8217;ye davet ettiği için teşekkür etti. HASAD Derneği Başkanı Orhan Yazıcı ise, böyle bir organizasyonda yanlarında oldukları için Vali Erdal Ata&8217;ya teşekkür etti.
Daha sonra Bulgaristan ve Macaristan gurubu idarecileri tarafından Vali Erdal Ata&8217;ya hediye verildi. Vali Erdal Ata tarafından da çocuklara ve idarecilere çeşitli hediyeler verildi.
Valilik binası önünde Vali Erdal Ata, Milli Eğitim Müdürü Harun Melemez ile Bulgaristan ve Macaristan&8217;dan gelen halk oyunları ekipleri beraber hatıra fotoğrafı çektirdi. Bulgaristan ve Macaristan halk oyunları ekipleri Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&8217;i ziyaret etti.
Editör: Pusula Gazetesi