Zonguldak´ta ihalelere fesat karıştırdığı iddiasıyla dün gözaltına alınan, aralarında iş adamı ve kurum yöneticilerinin de bulunduğu 11 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.


İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, geçmiş dönemde Valilik İl Özel İdare Müdürlüğünce yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlen operasyonda gözaltına alının 11 kişi, sağlık kontrolünden geçirilmek üzeri Zonguldak Devlet Hastanesine getirildi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Başkanı ve Eski İl Genel Meclisi Başkanı M.K. ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İ.G´nin de aralarında bulunduğu 11 kişi, hastanede muayene edilmelerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.


Kelepçesiz olarak hastaneye getirilen gözaltındaki bazı kişiler, rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Sandık Başkanı M.K, gazetecilerin, operasyonun niye yapıldığına yönelik sorusu üzerine, ´´İl Özel İdarenin yapılanmasıyla ilgili´´ dedi.


Zonguldak Valisi Erdal Ata, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu anda 11 kişinin İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesinin alındığını belirterek, şöyle dedi:


´´Söz konusu kişiler bugün adliyeye intikal ettirilecek. Savcılıkta ifadeleri alınıp mahkemeye çıktıktan sonra ne tür karar verilir onu bilemiyorum. Operasyon, geçmiş yıllarda İl Özel İdarede yapılan bir takım ihalelerle ilgili, bu dönemle ilgisi yok. Bartın´da daha önce benzer operasyon yapılmıştı. Onlarla da bağlantılı, birebir devamı gibi diyebiliriz. Ancak, Bartın´a herhangi bir uzantısı yok. Orada yapılan daha önceki soruşturmada burayla ilgili bir takım bulgular ve ifadeler var ki ondan hareketle kentte de operasyon yapıldı.´´


BARTIN´DAKİ OPERASYON-


Bartın´da kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan ihalelere fesat karıştırma, haksız menfaat temin etme, rüşvet alma ve verme ile görevi kötüye kullanma gibi suçlara karıştıkları iddiasıyla 10 Haziran 2008´de yapılan operasyonda, 12 kişi gözaltına alınmıştı.


Gözaltına alınanlardan aralarında İl Özel İdare Müdürlüğünde görevli 1 memurun yanı sıra iş adamlarının da bulunduğu 7 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.


Editör: Pusula Gazetesi