Zonguldak Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, İl Özel İdaresi KÖYDES Projesi kapsamında bazı ihalelerle ilgili yapıldığı ileri sürülen usulsüzlüklere adı karışan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Sağlık raporlarının alınmasının ardından yeniden Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ne getirilen şahıslar dün akşam avukatlarıyla görüştürüldü. KÖYDES projesi kapsamında köylerde yapılan yol ve su şebeke inşaatlarında usulsüzlük yaptıkları iddia edilen kişilerin telefon dinlemelerine
bağlı gözaltına alındıkları iddia edildi. Gözaltındaki isimler arasında KÖYDES Projesi´ni yürüten ve kısa süre önce Amelebirliği Başkanlığı´na atanan dönemin İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu´nun yanı sıra iş adamı, bürokrat ve bazı memurlar yer alıyor.
Operasyonla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gözaltına alınan kişilerin netlik kazanması bekleniyor. Dün akşam saatlerinde sorguları yapılan şahıslarla ilgili avukatları da açıklama yapmak istemedi. Öte yandan Zonguldak Valisi Erdal Ata, konuyla ilgili olarak bir soruya, "Savcının talimatıyla emniyet müdürlüğümüz bir çalışma yaptı. Ama kimin alınıp alınmadığı konusunda bilgim yok" cevabını verdi.
Operasyonla ilgili soruşturma sürerken gözaltına alınanlara su, kola, pide ve sigara getirildi. Uzun süre içeri getirilmek için bekletilen yiyecek ve içecekler kontrol noktasında alınan izinin ardından emniyet müdürlüğü binasına getirildi. Burada yalnızca sigaraların alındığı belirtilirken diğer yiyecek ve içecekler içerisinde ilaç olabileceği gerekçesiyle geri gönderildi.
Öte yandan Vali Yavuz Erkmen döneminde Zonguldak, yüzde 83 fiziki gerçekleşme ile KÖYDES Projesi´ni uygulayan en başarılı il seçilmişti.
Editör: Pusula Gazetesi