Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin ve engelli belediye meclis üyesi aday adayları, Pusula Gazetesi’ni ziyaret etti. Başkan Şirin ve aday adaylarını, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz karşıladı.

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle belediye başkan aday adaylarının kendini ziyaret ettiğini ifade eden Şirin, aday adaylarından engelli meclis üyelerini sıralamada ilk 10’da gösterilmesini talep etti. Zonguldak merkezde 9 bin engelli olduğunu, bu sayının küçümsenmemesi gerektiğini belirten Şirin, “Kesinlikle sıralamada ilk 10’un içine konulmak istiyoruz. Arkadaşlarımızı istediğimiz yere koymayan hiçbir siyasi partiyi desteklemeyeceğiz” diye konuştu.

“MERKEZDE 9 BİN CİVARINDA ENGELLİ OLDUĞUNU HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYIN”

Şirin, ziyaret sırasında şunları söyledi:

“Önümüzde yerel seçimler var. Camiamız ve derneğimiz adına siyasi partilere meclis üyeliği için müracaat eden arkadaşlarımız var. Zonguldak’ta merkez ve ilçe belediyelerimizde meclis üyeliğine bir engelli koyarak engelleri, sorunları çözüm noktasında yürütmede yer almalarını istiyoruz. Bu konuda yıllardır eziyet ve aşılmayan sorunlarımız olması nedeniyle siyasi partilerin bu konuda gösterecekleri özveriye göre gerekli desteği göstereceğimizi kendilerine iletiyoruz. Kesinlikle sıralamada ilk 10’un içine konulmak istiyoruz. Arkadaşlarımızı istediğimiz yere koymayan hiçbir siyasi partiyi desteklemeyeceğiz. Hem yönetim hem de üyeler bazında ortak kararlar aldık. Arkadaşlarımızı ilk 10’a koymaları kendi yararlarına olacaktır. Sadece merkez 9 bin civarında engelli olduğunu hiçbir zaman unutmayın. İlçeler hariç diyorum, bu sayı çok büyük bir rakam, seçime kadar ulaşabildiğimize bunu tek tek işleyeceğiz.”

MHP Zonguldak Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Meral Demirbaş da, “Adayımız Gürkan Gülay ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Güzel bir Zonguldak için inşallah başarılı olacağız” dedi.

AK Parti Çaycuma Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Fatih Keskin ise, “Başbakanımızın engellilere ve gençlere verdiği değerden yola çıkarak ilçemizde engelli sorunları yolunda engelsiz bir Çaycuma yapmak için kendime güvenip yola çıktım” diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Sezai Sıbıç da, “Amacımız Zonguldak’ta yaşayan engelli arkadaşlarımızın sesini daha iyi duyurabilmek, sıkıntılarına çözüm olabilmek için bu yola çıktık. Engelsiz ve yaşanabilir bir Zonguldak için göreve talibiz. İnşallah büyüklerimiz de bu konuda desteklerler” dedi.

CHP Zonguldak Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Atilla Kaya ise, “Sadaka isteyen engelli değil, üreten, hayatın içinde yer alan, kendini birey olarak ifade edebilen engellilerin olduğu bir Zonguldak arzusuyla adaylığımızı koyduk. Bu şehirde biz de varız diyeceğiz” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi