Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ) sesi olacak internet üzerinden yayın hayatına başlayan “Radyo Karaelmas”, önceki gün düzenlenen törenle yayın hayatına başladı. Açılış törenine; BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Prof. Dr. Orhan Uzun, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, üniversitenin yöneticileri, idari ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.
Açılış töreni, Radyo Karaelmas’ın kuruluşuna destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile başladı. BG Dost Bilgisayar, Eğitim Bir-Sen, Mehmet Bozkurt, Murat Korkmaz ve Süleyman Yılmaz’a destekleri dolayısıyla belgelerini Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen ve GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç verdi.
Radyo Karaelmas’ın kuruluşunda emek veren üniversite çalışanları adına açılış konuşmalarını Zonguldak Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Mestinaz Gündaş ile BEÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İbrahim Onur yaptı. Açılışta daha sonra GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, TTK Genel Müdürü Burhan İnan ve Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer birer konuşma yaptılar.
Rektör Özer, konuşmasında, Radyo Karaelmas’ın açılış töreninin özellikle “4 Aralık Dünya Madenciler Günü”nde olmasının farklı bir anlam ifade ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Radyo Karaelmas, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin sesi olacak. Radyomuzun Madenciler Günü’nde açılması bizim için önemli; bu vesile ile tüm maden şehitlerini rahmetle anıyorum, maden işçilerimize de selam ve saygılarımı iletiyorum. Radyo Karaelmas’ın başarılı çalışmalara imza atacağına gönülden inanıyorum ve radyomuza emek veren tüm çalışanlarımızı ve öğrencilerimizi kutluyor, burada yapacakları çalışmalarda kendilerine başarılar diliyorum.”

“KARAELMAS TV” KURULACAK

Radyonun isminin “Karaelmas” olmasının madencileri anma ve üniversitelerinin eski isminin Zonguldak Karaelmas Üniversitesi olması açısından önem taşıdığını ifade eden Özer,

“Yaklaşık iki ay içerisinde internet üzerinden yayın yapacak ´Karaelmas Televizyonu´ kurulacak. Bunun çalışmaları da devam ediyor. Üniversitemiz bu çalışmalarla kentle bütünleşmesinin yanı sıra kendi hizmetlerimizle ilgili kampüslerimizdeki haberleşme ağını güçlendirmiş olacak. Radyo Karaelmas´ta müzik yayınları olacak. Bunun yanında üniversitemizin tüm etkinlikleri buradan duyurulacak. Ayrıca üniversitemiz bünyesindeki Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi´nde görev yapan doktorlarımız sağlık programları yapacak. Kısacası üniversitemizle ilgili orada canlı yayınlar olacak. Öğrencilerimizden, çalışanlarımızdan ve şehirden gelen geri beslemelere göre de programlar sürekli güncellenecek.”

Törende açılış kurdelesini Rektör Özer ve protokol üyeleri birlikte kestiler. Radyo Karaelmas’ın ilk canlı yayın konuğu TTK Genel Müdürü Burhan İnan ve GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç oldu. İnan ve Cinkılıç, öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtladılar.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’le de röportaj gerçekleştiren öğrenciler, Özer’e, radyo yayınlarından beklentileri hakkında sorular yönelttiler. Rektör Özer, Radyo Karaelmas’ın üniversitenin tüm birimlerinin katılımıyla gelişip büyüyeceğini, Radyo Karaelmas’ın sadece üniversitenin değil, Zonguldak’ın dinlediği radyo olmasını hedeflendiğini söyledi. Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin tüm kampüslerindeki öğrencilerin seslerini radyoda duyurabileceklerini, üniversitenin olduğu her noktada Radyo Karaelmas’ın da var olacağını belirtti.
Açılış töreni, düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi