Dönemin İl Genel Meclis Başkanı olan Amele Birliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İrfan Gül de operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında. Zonguldak yüzde 83 fiziki gerçekleşme ile KÖYDES´i uygulayan en başarılı il olmuştu.



Zonguldak dün şok bir operasyonla sarsıldı. Daha önce Bartın´da KÖYDES ihaleleriyle ilgili yapılan operasyonun benzeri bu defa Zonguldak´ta yapıldı.


Zonguldak Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından KÖYDES Projesi kapsamında bazı ihalelerle ilgili yapıldığı ileri sürülen usulsüzlüklere adı karışan çok sayıda isim göz altına alındı.


Sağlık raporlarının alınmasının ardından yeniden Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ne getirilen sanıklar akşam saatlerinde avukatlarıyla görüştürüldüler.


KÖYDES projesi kapsamında köylerde yapılan yol ve su şebeke inşaatlarında usulsüzlük yaptıkları iddia edilen isimlerin telefon dinlemelerine bağlı olarak göz altına alındıkları ileri sürüldü.


Gözaltındaki isimler arasında KÖYDES Projesi´ni yürüten ve kısa süre önce Amelebirliği Başkanlığı´na atanan dönemin İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu´nun yanı sıra Zonguldak TSO Meclis Başkanı İrfan Gül, Özel İdare çalışanları Yüksel Turpçu, Salih Kocaoğlu, KÖYDES Projesi kapsamında iş alan firma sahiplerinden Kadir Alagöz, Osman Sayılı ve Satılmış Gemici de bulunuyor. Operasyonla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken diğer isimlerin ise bugün netlik kazanması bekleniyor. Dün akşam saatlerinde sorguları yapılan şahıslarla ilgili avukatları da açıklama yapmak istemediler. Zonguldak Valisi Erdal Ata, konuyla ilgili olarak "Savcının talimatıyla emniyet müdürlüğümüz bir çalışma yaptı. Ama kimin alınıp alınmadığı konusunda bilgim yok" cevabını verdi.



Vali Yavuz Erkmen döneminde Zonguldak, yüzde 83 ile fiziki gerçekleşme ile KÖYDES projesini uygulayan en başarılı il seçilmişti.



Operasyon kapsamında göz altına alınanlar sağlık raporlarının alınmasının ardından avukatlarıyla görüştürüldüler. Muzaffer Kalaycıoğlu ile görüşmek için içeri giren Avukat İrfan Eser, çıkarken oldukça düşünceliydi. Eser ilerleyen saatlerde bu defa ifade için Emniyet´e geldi. Göz altında bulunanlara gönderilen pideler ise geri gönderildi. Polis göz altındakilerin ihtiyaçlarını kendi imkanları ile giderdi.

Editör: Pusula Gazetesi