Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversitenin pek çok farklı birimini temsil eden öğrenci ve öğretim elemanlarıyla her fırsatta bir araya gelerek, değerlendirme toplantıları yapmaya büyük önem veriyor. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, önceki gün de BEܒde öğrenim gören uluslararası öğrenciler ile Uluslararası İşbirliği ve Diyalog Topluluğu üyelerinin beklenti, istek ve önerilerini dinledi.

ÖZER, ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Farklı ülkelerden gelerek BEܒde buluşan öğrencileri, Prof. Dr. Mahmut Özer’le bir araya getiren toplantı, Merkez Kampüs Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya; Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Zonguldak Bölge Müdür Yardımcısı Sakin Terzi, Daire Başkanları, TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gül Banu Duman ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Okutman Tevfik Cem Akalın da katıldı.

Toplantıda, öğrencilerin yönelttikleri soruları yanıtlayan Prof. Dr. Mahmut Özer; “Üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda, BEܒde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor. Pek çok farklı ülkeden üniversitemize gelen öğrencilerimiz, özellikle Türkçe öğretimini başarıyla yerine getiren Karaelmas TÖMER’in kurulmasıyla, akademik faaliyetlerinde ve üniversiteye uyum konusunda önemli bir avantaj elde etmişlerdir. Farklı kültürlerin renklerini Bülent Ecevit Üniversitesi’ne taşıyan uluslararası öğrencilerimiz, bizim için son derece önemli ve değerlidir” dedi.

BEܒnün çok yönlü ve birbirini besleyen kültürleri barındırmasının üniversiteyi zenginleştirdiğinin altını çizen Özer, üniversitenin uluslararası öğrencilerine sunduğu akademik ve sosyal olanakları iyileştirmek amacıyla pek çok çalışmayı hayata geçirdiklerini de vurguladı. Prof. Dr. Mahmut Özer, uluslararası öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla barınma, ulaşım, sağlık ve sosyal olanaklar konularında çalışmaların hız kesmeden sürdürüldüğünü kaydetti.

ÖZER, ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE DİYALOG TOPLULUĞU ÜYELERİYLE BULUŞTU

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜ Uluslararası İşbirliği ve Diyalog Topluluğu üyeleriyle de buluştu. Merkez Kampüs Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Prof. Dr. Mahmut Özer, öğrencilerin inisiyatifleriyle kurulan ve yürütülen öğrenci topluluklarının üniversite yönetimi nezdinde büyük önem taşıdığını vurguladı.
Öğrencilerin sosyal, kültürel ve akademik açılardan zenginleşmesi yönünde önemli katkılar sunan öğrenci topluluklarının çalışmalarını desteklemek amacıyla büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, önde gelen ilkelerimizden biri, öğrenci merkezli bir üniversite olmaktır. Bu nedenle öğrenci topluluklarının gerek sayısal, gerekse etkinlik anlamında güçlenmesi, öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu doğrultudaki çalışmalarımız sonucunda bugün üniversitemizde tam 170 farklı öğrenci topluluğu faaliyetlerini başarıyla sürdürmektedir. Bu topluluklara üye olan öğrencilerimizin sayısı ise 9 bin 600’e ulaşmıştır. Öğrenci topluluklarımızın daha etkin olabilmesi için maddi ve manevi her türlü desteğimizle daima öğrencilerimizin yanındayız.”
Editör: Pusula Gazetesi