ZONGULDAK´ta, 3 katlı binanın alt katındaki evde çıkan yangında 32 yaşındaki Arzu Uçar ve oğlu 4 yaşındaki Emirhan Uçar´ı itfaiye ekipleri dumanların arasından yaralı kurtardı. İtfaiye erlerinin, olay yerinde suni teneffüs yaptığı Emirhan, ağır yaralanan annesi ve hafif yaralanan babası Ahmet Uçar ile hastanede tedaviye alındı.

Yangın, saat 09.00 sıralarında Terakki Mahallesi Vatan Caddesi´nde Ahmet Uçar´a ait evde çıktı. Televizyonun patlaması sonucu çıktığı sanılan yangında alevler bir anda odayı sardı. Evde bulunan maden işçisi Ahmet Uçar, alevlerin arasındaki oğlu ve eşini dışarıya çıkarmaya çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Ahmet Uçar, kendisini güçlükle dışarıya atarken, çevredekiler itfaiyeye haber verdi.

Gelen itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Hafif yaralanan Ahmet Uçar, itfaiyenin söndürme çalışmaları sırasında gözyaşlarına boğuldu. Eşi ve oğlunu kurtarmak için eve girmeye çalışan Ahmet Uçar´a polis ekipleri güçlükle engel oldu.

İTFAİYE SUNİ TENEFFÜS YAPTI

İtfaiye, alevlere müdahale etmesinin ardından içeriye girdi. İtfaiye erleri, önce Arzu Uçar, ardından da oğlu Emirhan Uçar´ı kucaklarına alarak dumanların arasından çıkardı. İtfaiye erleri, vücutlarında yanıklar oluşan yaralılardan Emirhan Uçar´a, suni teneffüs yaptı.

ANNENİN DURUMU AĞIR

Anne Arzu Uçar, polis aracıyla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi, Emirhan Uçar da bir otomobille Zonguldak Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Hafif yaralı olan Ahmet Uçar da Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Emirhan Uçar, hastanedeki ilk müdahalesinden sonra Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne sevk edildi. Emirhan´ın hayati tehlikesinin bulunmadığı, Arzu Uçar´ın durumunun ise ağır olduğu belirtildi.

Yangın, itfaiyenin soğutma çalışmalarıyla tamamen söndürüldü. Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Aydın Yıldırım, alevlere müdahale ettikten sonra anne ve oğlunu dumanların arasından yaralı kurtardıklarını söyledi. Yıldırım, yangının kesin çıkış nedeninin yapılacak incelemeden sonra saptanacağını kaydetti.

´OĞLUMU ALMAK İSTEDİM, ALAMADIM´

Acil servisteki tedavisinin ardından dışarıya çıkan Ahmet Uçar, patlama sesi ile birlikte oğlunun ağlaması üzerine odaya gittiğini söyledi. Uçar, "Her yer duman içindeydi. Ne yapacağımı bilemedim. Oğlumu almak istedim ama alamadım. Gözümün önünden gitmiyor. Onalara bir şey olursa ben ne yaparım" diyerek ağladı.


ANNE SEVK EDİLECEK

Zonguldak´ta evlerinde çıkan yangında itfaiyenin oğlu Emirhan ile birlikte yaralı kurtardığı Arzu Uçar´ın vücudunun çeşitli yerlerinde 3´üncü derece yanık saptandı. Durumu ağır olan Arzu Uçar´ın, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´nden Ankara Numune Hastanesi´ne sevk edileceği belirtildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde yoğun bakımda tedavi altında bulunan Emirhan Uçar´ın ise sol ayağında yanık saptanırken, dumandan da etkilendiği belirtildi. Annesine göre durumunun daha iyi olduğu belirtilen Emirhan´ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

´SUNİ TENEFFÜS UYGULADIM, KENDİNE GELDİ´

Zonguldak´taki ev yangınında 4 yaşındaki Emirhan Uçar´ı dumanların arasından çıkarıp suni teneffüs uygulayan itfaiye eri 28 yaşındaki Rasim Güneş, "Nefes almadığını fark ettim. Suni teneffüs uyguladım, kendine geldi" dedi. Alevlere ilk müdahaleyi yaptıktan sonra gaz maskesi takarak içeriye girdiklerini anlatan Güneş, şöyle konuştu:

"Her yer dumandı. Yanımdaki kişiyi bile göremiyordum. Annenin çığlığı sayesinde onları bulduk. Anne oğlunun üzerine kapanmıştı. İkisini de dışarıya çıkarttık. Emirhan kucağımdaydı. Nefes almadığını fark ettim. Aldığım eğitimlerden öğrendiğim kadarıyla suni teneffüs uyguladım, o sırada kendine geldi. Daha sonra maskemle biraz oksijen verdim. Ardından da hastaneye gönderdik. Sağlık durumu iyiymiş, buna çok sevindik."

Editör: Pusula Gazetesi