Erken bitirilebilmesi halinde TFF 3. Lig maçlarına yetiştirilmesi planlanan suni çimle kaplı Futbol Sahası, kenarına yapılan 350 kişilik seyirci koltuklarıyla sporcu ve sporseverlerin spora bakış açısını değiştirecek.



Zonguldak´a yeni bir Futbol sahası kazandırılıyor. Dilaver´de yapımına başlanan ve "Erdoğan Demir Stadı" adı verilen kapalı tribüne sahip spor tesisi Cuma gününe kadar tamamlanarak en yakın zamanda açılışının yapılmasıyla spora ve sporculara kazandırılacak.


Zemininin oturması için iki yıl bekletilen Futbol sahası 1 ay önce başlatılan çimleme aşamasıyla tamamlanıyor. Spor tesisinin çevre düzenlemesinin de tamamlanmasının ardından sahanın açılışının en yakın zamanda gerçekleştirileceğini belirten ve spora bu yatırımı yapan Dilaver Demirspor Kulüp Başkanı Hacı Demir, ortaya çıkarılan sosyal tesisin her takım ve sporcuya açık olacağını ifade ederek Dilaver´de inşa edilen Spor Tesisi´nin 1 milyon TL´yi aşkın maliyetle tamamlandığını söyledi. Demir, ayrıca sahanın erken bitirilebilmesi halinde TFF 3. Lig maçlarına yetiştirilmesini planladıklarını ancak zeminin oturması için geçen 2 yıllık süre içerisinde bunun mümkün olamadığını da belirtti.


Suni çimle kaplandıktan sonra, saha kenarına yapılan 350 kişilik seyirci koltuklarıyla sporseverlerin spora bakışını değiştirecek olan sahayla amatör spor kulüplerinin de en büyük ihtiyacı olan tesis yetersizliği çözülmüş olacak.


Sahanın zemininde kullanılan çim malzemesine 320 bin TL harcanırken Sosyal Tesis´in tüm ayrıntılarıyla 1 milyonu aştığı belirtildi. 60x100 m ebatlarına sahip sahada her takım için ayrı oda ve tuvalet-banyo, 24 kişilik yatakhane, 24 saat sıcak su hizmeti, kaloriferli ısıtma sistemi, 350 kişilik koltuklu tribün, 4 metrelik koşu bantlarının yanı sıra, dış kısımda bulunan sütre ile sahanın rüzgâr almaması sağlandı.


Sosyal Tesis ile bitişik olan Dilaver İlköğretim Okulu´nun öğrencilerine de açık olacak olan saha yapılacak olan spor aktivitelerinde tüm takımlara da çalışma ve müsabakalarda yeni bir alan sağlayacak. Demir Madencilik Şirketler Topluluğu tarafından Zonguldak´a kazandırılan bu tesisle Dilaverspor´a yeni bir saha kazandırılmasının yanında spora sağlanan bu hizmetle önemli bir gelişme kaydedildi.


Sahanın Cuma gününe kadar tamamlanması planlanırken en yakın zamanda da "Şöhretler Futbol Turnuvası" ile açılışının gerçekleştirilmesi bekleniyor.





Editör: Pusula Gazetesi