Programlar kapsamında Anıtkabir ve Devlet Mezarlığı ziyaret edilirken, DSP Ereğli Belediye Başkan Adayı Recep Erdoğan ve Ereğli İlçe Başkanlığı da tam kadro başkentteki resmi programlara katıldı.

Ereğli´den Ankara&[#]8217;ya giden yaklaşık 50 kadar DSP´li, ilk olarak partinin genel merkez binasında Genel Başkan Masum Türker ile buluştu. Genel Başkan Türker öncülüğündeki DSP heyeti, Anıtkabir´i ve merhum Bülent Ecevit´in mezarını ziyaret etti. Etkinlikler, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi&[#]8217;nde ki konferansla son buldu.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ereğli ve diğer il ve ilçelerden gelen parti teşkilatları ile birlikte Anıtkabir ve eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit´in mezarını ziyaret etti.

Partililerle Atatürk´ün mozolesine çelenk sunan Türker, Anıtkabir Özel Defteri´ni imzaladı. DSP heyeti, Anıtkabir yerleşkesindeki İsmet İnönü´nün mezarını da ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundu.

Anıtkabir&[#]8217;de ki resmi törenin ardından partinin kurucusu merhum Ecevit´in mezarı ziyaret edildi. Türker ve partililer, Ecevit&[#]8217;in mezarına çelenk koydu ve dua okundu.

Ereğli Belediye Başkan Adayı Recep Erdoğan, Ereğli ve Zonguldak&[#]8217;ın diğer ilçelerinden getirilen toprakları Genel Başkan Masum Türker&[#]8217;e verdi. Türker ve Erdoğan, Ankara&[#]8217;ya getirilen toprakları merhum Bülent Ecevit&[#]8217;in mezarına serpti.

Ereğli&[#]8217;nin DSP&[#]8217;li Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Recep Erdoğan ve teşkilat yöneticileri ile yakından ilgilenen Genel Başkan Masum Türker, Başkan Adayı Erdoğan aracılığı ile Ereğli ve Zonguldak halkına selamlar gönderdi.

DSP Genel Başkanı Türker, PM üyeleri ve Ereğli heyeti, Bülent Ecevit´i anma ve DSP´nin 28&[#]8217;inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi´nde düzenlenen etkinliğe katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi