Ereğli Kaymakamlığı ve İlçe Özel İdare Müdürlüğü, geçen 1 Kasım´da, Pınarcık Köyü´nün içinden geçen derenin kenarında bulunan ikisi 2´şer katlı, diğeri tek katlı 3 binanın heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesine karşı tahliyesine karar verdi. Tahliye kararı, binalarda oturan 4 aileye bildirildi. Evlerin etrafına güvenlik şeridi çekildi ve ´Yaklaşma, yıkılma ve çökme tehlikesi´ şeklinde uyarı yazıları asıldı.

Ancak gidecek yerleri olmayan bina sakinleri, tehlikeye rağmen evlerinde oturmaya devam ediyor. Derenin kenarındaki toprak kayması nedeniyle 2 katlı evleri yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan 20 kişilik Demirdöver ailesi ise binada korku içinde yaşıyor. Ailenin tamamı alt kata yerleşirken, yataklar da kapının giriş bölümünde yere serildi. Gece burada uyuyan ailenin bireyleri, yıkılma tehlikesine karşı 2-3 kişilik gruplar halinde evin önünde ateş yakıp nöbet tutuyor.

58 yaşındaki Şerife Demirdöver, gidecek yerleri olmadığını, yeni ev yapmak için de maddi imkanları olmadığı için evlerinde oturmaya devam ettiklerini söyledi. 15 gündür korku içinde yaşadıklarını belirten Demirdöver, "15 gündür ayaktayız. Çocuklarımızı alt katta girişte yatırıyoruz. Biz ise gece nöbet tutuyoruz. Köyde gidecek komşumuz da yok. Çadır kurmaya kalksak yer vermiyorlar. Zaten kış ayındayız. Ne yapacağız bilmiyorum" dedi.

Köy muhtarı Recep Öğüt ise ailelerin gidecek yeri olmadığını ve yardıma muhtaç olduklarını söyledi. Muhtar Öğüt, "Köyde boş yerimiz yok. Koyacak yerimiz de yok. Kiraya gitmek için de maddi durumlarının iyi olmadığını söylüyorlar" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi