Çaycuma CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk Çaycuma&[#]8217;ya yapılacak olan Çöp Transfer İstasyonunun kaçak olduğunu ve ortaya çıkabilecek tüm olumsuzlukların Belediye Başkan&[#]8217;ı Mithat Gülşen&[#]8217;e ait olacağını söyledi.


Yapım aşamasında Belediye Meclis Üyelerinin dahi haberi olamadığını söyleyen Köktürk; &[#]8220;07.07.2008 tarihinde Belediye Başkanlığına verdiğimiz dilekçe üzerine kaçak olarak yapılmakta olan çöp transfer istasyonuna belediye tarafından geçici ruhsat verilmiştir. Belediye Başkanının bildiği ve burası olur diye yer gösterdiği fakat Çaycuma halkının ve belediye meclisi dahil hiç kimsenin haberdar edilmediği bu alan, çöp transfer istasyonu için seçilecek en son nokta bile olmamalıydı. Bu konuda birçok eylem ve halkımızı bilgilendirme çabalarımız olmuştur. Kamuoyu duyarlı davranmış; bu konudaki tepkiler üzerine Sayın Mithat Gülşen çöp transfer istasyonunun buraya kurulmayacağı sözünü birlikte katıldığımız canlı yayında Radyo Aktif mikrofonlarından Çaycuma halkına vermiştir.


Kaymakamlık bünyesinde yapılan toplantıda ise biz önceki görüşlerimizi tekrarladık bu konu Belediye Meclisine geldiğinde meclis üyelerimizin ret oyu kullanacağını, fakat AKP belediye meclis üyelerinin çoğunluğunun var olduğunu bu çöp transfer istasyonunu yaptırabilecek güçleri olduğunu belirttik. Buyursunlar Çaycuma&[#]8217;nın merkezine suyumuzu sağladığımız ırmak yatağına, Devrek, Gökçebey ve Çaycuma&[#]8217;nın ve tüm beldelerinin çöplerini getirsinler dedik. Çaycuma kamuoyuna, sivil toplum örgütlerine ve CHP İlçe Teşkilatına yapılacak tesis için yer bulunması konusunda bir bilgi ve talep gelmemiştir. Çaycuma kamuoyu tesisin yapımı bittikten sonra haberdar olmuştur. Kaçak olarak yapılan ve ZONÇEB&[#]8217;in 150.000 TL harcadığı bu tesisin ilçemiz halkına yaratacağı tüm olumsuzlukların sorumluluğu Belediye Başkanı Mithat Gülşen&[#]8217;e aittir&[#]8221;dedi.


CHP tarafından 07.07.2008 tarihinde Belediye Başkanlığına sunulan dilekçe ise şöyle; &[#]8220;İlçenin İstasyon Mahallesinde kain, Tapu- Kadastro kaydında Pafta:23 Ada:25 Parsel: 41 No&[#]8217;da mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı taşınmaz üzerine Zonguldak Valiliği Özel İdare ve Belediyeler Çevre Alt Yapı Temel Hizmetler Birliği tarafından Çöp Transfer İstasyonunun inşaatına başlandığı görülmektedir.


Ancak 30.06.2008 tarih m.67.6 çay.0 10/503 sayılı yazınızdan da anlaşıldığı üzere Belediye Meclisi ve Belediye Encümenimizce bununla ilgili alınmış bir karar bulunmamaktadır. Söz konusu çöp transfer istasyonu İstasyon Sağlık Ocağına 150 metre, İstasyon Mahallesindeki evlere 100 metre, Dokap Evleri, Ören Yapı Evleri, Kültür Merkezi ve spor alanlarına 300 metre uzaklıkta, ırmak yatağında, ayrıca su depolarına da yakın bir yerdedir. Konuya halk sağlığı açısından baktığımızda yer olarak uygun bir yer olmadığı görülmektedir. Kaçak olarak yapımına başlanan Çöp Transfer İstasyonunun inşaatının durdurulması için gereken işlemin yapılmasını; arz ve talep ederiz&[#]8221;.

Editör: Pusula Gazetesi