TEB SOKAK TENİSİ ZONGULDAK´TA DÜZENLENDİ

Türk Ekonomi Bankası´nın (TEB) desteğiyle, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen TEB Sokak Tenisi etkinlikleri, Zonguldak´ta tenis severlerle buluştu.

Türkiye´de tenisin yaygınlaşması ve gençlerin spor ile tanışmasını amaçlayan TEB Sokak Tenisi etkinliği, Zonguldak Valiliği´nin de desteğiyle Zonguldak´ta Valilik önünde kurulan kortlarda sporseverler bol bol tenis oynadı. Her yaştan tenis severin katılımına açık olan etkinliklere, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Tenis İl Temsilcisi Murat Hut, TEB Zonguldak Şube Müdürü Nurhan Küçük, Antrenörler ve sporseverler katıldı.

Danimarkalı ünlü tenisçi Carolina Wozniacki’nün vuruşuyla başlayan spor tenisi etkinleri Zonguldak’ta da gerçekleştirildi. TEB Zonguldak Şube Müdürü Nurhan Küçük, geçtiğimiz yıl 78 ilde ve 240 ilçede yaklaşık 37.500 tenis severin katılımıyla gerçekleşen TEB Sokak Tenisi etkinliğini Zonguldak’ta gerçekleştirdiklerine değindi.

BAŞKAN AKDEMİR RAKETİ ELİNE ALDI!

Etkinlerde yer alan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bir süre çocuklarla tenis oynadı. İsabetli atışlarıyla dikkat çeken Akdemir, Antrenörlerinden işin inceliklerini de öğrenmeyi ihmal etmedi.

SOKAK TENİSİ 81 İLDE DÜZENLENİYOR

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde, “Bu yıl TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul´un düzenlendiği Sinan Erdem Spor Salonu önünde kurulan Sokak Tenisi kortlarında dünyaca ünlü Danimarkalı raket Caroline VVozniacki´nin ilk servis atışıyla start aldı.

Bu yıl da TEB Sokak Tenisi etkinliğiyle ülkemizin 81 ilinde alışveriş merkezleri, spor salonları ve şehir meydanları birer tenis kortuna dönüşürken, her yaş grubundan binlerce sporsever kendi ilindeki organizasyonda ilk defa eline raket alarak tenis oynamanın keyfini yaşıyor. Bu etkinlik için Türkiye genelinde kurulacak olan tenis kortları için il temsilcileri belirlendi ve kort malzemeleri, top, raket, tişört, şapka gibi gerekli malzemeler iletildi. TEB´den tenise büyük destek 81 ilde başlatılan Sokak Tenisi etkinliğine sponsor olan TEB Marka ve İletişim Direktörü Zeynep Demirkol, banka olarak tenisin Türkiye´de yaygınlaşmasına büyük destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirterek, "TTF ve TEB ortaklığında düzenlenen bu organizasyon sayesinde ülkemizde tenis sporunun tanıtımı ve gelişimine katkı sağlanacak ve sporun geniş kitleler tarafından tanınmasına da fırsat verilecek. TEB Sokak Tenisi aktiviteleriyle birlikte tenis ülkemizin dört bir yanında oynanacak ve tenisin Anadolu´ya yayılmasında önemli bir çalışma olacak. TEB olarak bu özel projede TTF´ye destek vermiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliğimizi uzun yıllar sürdürerek genç Türk tenisçilerin yetişmesi, bu sporun ülkemizde hak ettiği noktaya gelmesi ve ülkemizin adını uluslararası arenada üst sıralarda yer alması için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz" dedi.

Sokak Tenisi Nedir?

Gerçek tenis için iyi bir antrenman şekli olan Sokak Tenisi, herkesin oynayabileceği bir oyundur. Gerçek tenisten en önemli farkı servisi yavaş ve kolay olmasıdır. Sokak Tenisi topu daha büyük ve yumuşaktır. Bu sebeple top daha yavaş zıplar ve vuruşu kolaylaştırır. Gerçek tenisin temel tekniklerini (forehands, backhands, slams, lobs, volleys, drop shots) içinde barındırır. Sokak Tenisi ekipmanı, gerçek oyunun tüm önemli unsurlarını ve özelliklerini göz önünde bulundururken, tenis sporunu mini kortta oynamak amacıyla tasarlanmıştır.

Editör: Pusula Gazetesi