Yurtbay Seramik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay tarafından Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu Kampüsü&[#]8217;ne yaptırılan Şakine-Şevki Yurtbay Araştırma Merkezi ve Gıda Mühendisliği binası, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından basına tanıtıldı. Tanıtım gezisine; Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve işadamı Zeki Yurtbay da katıldı.

ÖZER: &[#]8220;TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA VE TEKNOKENT MERKEZİ KURACAĞIZ&[#]8221;

Rektör Özer, yaptığı konuşmada, Çaycuma&[#]8217;da dört yıllık fakültenin açılacağı müjdesini vererek, &[#]8220;Zeki Bey&[#]8217;in üzerinde durduğu konu, ilçeye dört yıllık bir fakülte kazandırılmasıydı. Şu anda Gıda Mühendisliği Bölümü&[#]8217;ne iki öğretim üyesi verdik. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Çaycuma&[#]8217;da Gıda Mühendisliği Bölümü açılacak. Görev yaptığım süre boyunca ilk defa bir ilçeye dört yıllık bir fakülte kazandırıldı. Yaklaşık 4 bin metrekare kapalı olan bina, hem ön lisans, hem de Gıda Mühendisliği Bölümü olarak eğitim verecek. Üniversitemiz bünyesinde bulunan kampüsler içinde en ferah ve rahat olanı bu binadır. 3 milyon liranın üzerinde bir yatırımla yapıldı. Emeği geçen Kaymakamımıza, Zeki Yurtbay&[#]8217;a ve Çaycuma Belediye Başkanımıza çok ediyorum. Çaycuma kampüsü içinde &[#]8216;Teknolojik Araştırma ve Teknokent Merkezi&[#]8217; kurma düşüncemiz vardı. Bu projede oluşmaya başladı. Bağımsız bir binada hizmet verecek olan merkez, Çaycuma Kampüsü için önemli bir yatırım olacak. Zeki Ağabey&[#]8217;e, şükranlarımı sunuyorum. Yeni Zeki Ağabeyler bekliyorum&[#]8221; diye konuştu.

Annesi ve babasının adını taşıyan binayı yaptıran işadamı Zeki Yurtbay ise, &[#]8220;Birinci amacımız, daha kaliteli gençleri yetiştirmek, ikinci amacımız ise, Çaycuma ve esnafımıza fayda getirmesiydi. Rektörümüz geldiği günden beri Çaycuma&[#]8217;ya bir sempati gösterdi. Daha uzun süre burada göreve yapmasını arzu ediyoruz&[#]8221; dedi.

YAMAN: &[#]8220;ÇAYCUMA BİR İLKİ YAŞIYORUZ&[#]8221;

Çaycuma&[#]8217;ya gösterdiği ilgiden dolayı Rektör Mahmut Özer&[#]8217;e teşekkür eden Kaymakam Hasan Yaman, her ilçeye nasip olmayan bir mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, &[#]8220;Başta Yurtbay Ailesi&[#]8217;ne, Rektör ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Dört yıllık bir fakültenin açılması nedeniyle Çaycuma bir ilki yaşıyor. Sanayi alanında başarılarıyla kendiden söz ettirmiş, duyurmuş Zeki Bey&[#]8217;in adı da bu okulla birlikte anılacak. Yalnız, Çaycumalıların, öğrencileri bir sömürü aracı olarak görmelerini istemiyoruz. Buraya gelen öğrencilerin çoğu orta ve dar gelirli ailelere mensup&[#]8230; Bizim de çocuklarımız başka şehirlere okumak için gidiyor. Bu durumda kendimizi adına öz eleştiri yapmamı gerekiyor&[#]8221; şeklinde konuştu.

GÜLŞEN: &[#]8220;BU BİNA, İLÇEMİZİN GELİŞMİŞLİĞİN BİR GÖSTERGESİDİR&[#]8221;

Binanın altyapısını üstlendiklerini ve çalışmaların devam ettiğini söyleyen Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de, &[#]8220;İki ay içinde inşallah okulun açılışı gerçekleşecek. Bu bina da, ilçemizin gelişmişliğin bir göstergesidir&[#]8221; dedi.

Basın mensuplarına bina gezdirildikten sonra okul bahçesine protokol tarafından çam fidanı dikildi
Editör: Pusula Gazetesi