Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu 1´inci sınıf öğrencisi Berkan Çetinkaya, saat 10.00 sıralarında Terakki Mahallesi Vatan Caddesi´ndeki evlerinde elektrikli ısıtıcıyı çalıştırdıktan sonra ders çalışmaya başladı. Çetinkaya´nın ceketi, ısıtıcıya temas edince alev aldı. Panik içinde balkona çıkan Çetinkaya, o telaşla dengesini kaybederek 3´üncü kattan düştü. Ağır yaralanan Çetinkaya, ihbar üzerine gelen 112 Acil Servis ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı.

Vücudunda yanıklar ve kırıklar saptanan Çetinkaya, ameliyata alındı. Çetinkaya´nın sağlık durumunun ağır olduğu belirtilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olaya tanıklık eden İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, “Ben pazar yerine iniyordum. Bağrışma sesleri üzerine arkama döndüm ve çocuğun yolda yattığını gördüm. Yanına yaklaştığımda göğsü yanıyordu. Hemen ceketimle söndürdüm vücudunu sardım. Sonra polisi ve 112 Acil’i aradım. O anda herkes panik olmuştu, kimse çocuğa yanaşmıyordu. Görevlileri çocuğun göğsünden yanık olduğu konusunda uyardım” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi