Dilek; &[#]8220; Siyaseti nezaketle bütünleştiren, inançlara saygılı laikliği ve çağdaşlığı kendine rehber edinmiş olan Ecevit, ülkemiz için olduğu kadar dünya için de ışık tutan bir liderdi. Ecevit&[#]8217;in eksikliğini, yalnız biz Demokratik Solcular değil tüm Türkiye hissetmekte ve herkes onun öngörülü yaklaşımlarının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha idrak etmektedir.

Ecevit&[#]8217;in dürüstlüğü, ulusalcılığı, insana verdiği değer, hepimiz için önemli yol gösterici unsurlardır. Ecevit&[#]8217;in kişilik özellikleri, devlet adamı nitelikleri, örnek tutum ve davranışları tarih sayfalarında kalmayacak, Demokratik Solcu nesillere rehber olacaktır.

Ecevit, ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmek isteyenlere, Atatürk&[#]8217;ün ilkelerini aşındırmaya çalışanlara, inanç sömürüsüne karşı gösterdiği direnişle de tarihe geçmiş, kimseye boyun eğmemiştir. Ecevit, demokrasiye olan inancı, darbelere karşı yürüttüğü mücadele ve halkla kavga etmeyen, halkın istekleri için halktan güç alarak hareket eden bir siyasetçiydi.İlkeli, tavizsiz, dürüst, kibar, uzlaşmacı, insancıl, dik duran, cesur, dışarıdan emir almayan halk adamı Ecevit, hiçbir zaman unutulmayacaktır. Partimizin kurucusu, kuramcısı ve Demokratik Sol&[#]8217;un önderi Bülent Ecevit&[#]8217;i aramızdan ayrılışının yedinci yılında sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz&[#]8221;dedi.

Editör: Pusula Gazetesi