Ereğli Elif Lions Kulübü Derneği&[#]8217;nin bu seneki &[#]8220;Ana Projesi&[#]8221; olarak Nimet İlköğretim Okulu bahçesine genç yaşta yaşamını yitiren Fatma Dilan Aslankaya anısına yapılan ve onun adını taşıyan oyun parkı açıldı. Duygulu anların yaşandığı açılış törenine; Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç, Kent Konseyi Başkanı Nalan Köseoğlu Selvi, 118-K Yönetim Kurulu üyeleri, Elif Lions Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda veli ve öğrenciler katıldı.

Kızının anısına yaptırdığı oyun parkının açılışı öncesinde duygulu bir konuşma yapan ve törendeki herkesi duygulandıran Ereğli Elif Lions Kulübü Başkanı Hicran Aslankaya, kulüp olarak kuruldukları günden beri Ereğli&[#]8217;de, özellikle eğitim ve sağlık alanında çeşitli hizmetlerde bulunduklarını belirterek, &[#]8220;Ben de Ereğli Elif Lions Kulübü Derneği, 2013-2014 Hizmet Dönemi Başkanı olarak, Ana Projesi&[#]8217;ni planlarken, 118-K Genel Yönetmenim Sayın Ayşe Gülten Öztürk&[#]8217;ün &[#]8216;Önce Çocuklar&[#]8217; projesiyle birebir örtüşen ve 2004 yılında henüz 15 yaşında kaybettiğim canım kızım Fatma Dilan Aslankaya&[#]8217;nın adını yaşatmaya dair hayalim olan bu parkı gerçekleştirme fikriyle yola çıktım. Kulüp arkadaşlarımın verdiği destekle çalışmalarımız Ekim ayında başladı. Yaradılış değeri gerçekten yüksek olan parkımızın özellikle alt yapısının oluşturulmasında Sayın Belediye Başkanım Halil Posbıyık&[#]8217;ın yardımlarını çok aldık. Burada geleceğimiz olan çocuklarımıza gerçekten ihtiyaç duydukları bu oyun parkını kazandırmış olmaktan şahsım ve kulübüm adına memnuniyet duyuyorum. Bu projede emeği geçen herkese, özellikle Ereğli Elif Lions Kulübü Derneği Yönetim Kurulu üyelerine, Sayın Belediye Başkanıma ve onun nezdinde emeği geçen belediye çalışanlarına, her zaman yanımda olan aileme, kızım Fatma Dilan Aslankaya&[#]8217;ya ve en büyük desteğim eşim Selim Aslankaya&[#]8217;ya çok teşekkür ederim. Canım Dilanım; çocukların kahkahaları ve neşeleri sana dua olsun yavrum&[#]8230; Oyun Parkımız çocuklarımıza hayırlı olsun&[#]8221; dedi.

BAŞKAN POSBIYIK&[#]8217;A PLAKET

Konuşmasının ardından Aslankaya, oyun parkının yapımında kendilerine destek veren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a plaket takdim etti. Posbıyık, plaketini alırken yaptığı konuşmada Elif Lions Kulübü&[#]8217;ne şükranlarını sunduğunu ifade ederek, &[#]8220;Sizler kendi çıkarlarınız için değil, toplumda yaşayan insanların mutluluğu için çalışmalar yapıyorsunuz ve fevkalade güzel örnekler sunuyorsunuz. Biz Ereğli Belediyesi olarak, bütün sivil toplum örgütlerine, Ereğli&[#]8217;ye zamanını ve alın terini dökecek ve Ereğli&[#]8217;nin gelişmesi için elinden gelen bütün işlevleri yapmaya çalışan sivil toplum örgütlerine görevlerimizi bir borç biliyoruz. Siz rahmetli kızınızın anısına çok güzel bir eser ortaya çıkardınız. Bu yüzden sizleri ayrıca kutluyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.

MÜDÜR BUDAK, TEŞEKKÜR ETTİ

Nimet İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Atıf Budak da, okul bahçelerine kazandırdıkları oyun parkından dolayı Aslankaya&[#]8217;ya plaket takdim ederek, şunları söyledi:

&[#]8220;Eğitime önemli destekler veren bir sivil toplum kuruluşu olarak okulumuza ve &[#]8216;Okullar Hayat Olsun&[#]8217; projesine uygun olarak da çevre kullanımına güzel bir oyun parkı sunan Ereğli Elif Lions Kulübü Başkanı Sayın Hicran Aslankaya&[#]8217;ya, Kulübü adına şükranlarımı sunuyorum. Sivil toplum kuruluşlarının yanında okulumuzun çevre korkuluklarının yapımında parkın altyapı çalışmalarında ve itfaiyecilik eğitimlerinden belediyemizin katkıları büyüktür. Bu bağlamda başta Belediye Başkanımız Halil Posbıyık olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum.&[#]8221;

Plaket sunumlarının ardından protokol üyeleri ve kulüp yöneticileri, &[#]8220;Fatma Dilan Aslankaya Oyun Parkı&[#]8221;nın açılış kurdelesini kesti. Parkın açılmasının ardından içeri doluşan çocuklar parkta gönüllerince eğlendiler.
Editör: Pusula Gazetesi