Kaymakam İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun´un ´Sorun olmayacak´ demelerine karşın CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk ile birlikte karşı çıkanlar oldu.


Çaycuma Kaymakamlığı, İl Özel İdare ve Çevre Orman Müdürlüğü tarafından katı atıkların toplanması, taşınması ve depolanması ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Toplantıya Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, İl Özel İdare Temsilcisi Kadir Korkmaz, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile oda başkanları katıldı.


Katı atıkların toplanması ve taşınması hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesini örnek göstererek slayt eşliğinde bilgi veren İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun; " Dünyada ilk defa çöp patlaması sonucu insanların hayatını kaybettiği ülke Türkiye´dir. Bu konuda çıkan yönetmeliklerle artık ülkemizde bir çok yerel yönetimler bu sorunu çözerek katı atıkları bertaraf etmektedirler. İstenirse katı atıklarla baş etmek mümkündür. Bunun için ilimizde ZONÇEP kurulmuş, bizimde katkılarımızla düzenli depolama alanı inşa edilmiştir. Atıkların toplanmasının ekonomik olması açısından da üç ayrı aktarma istasyonu kurulmuştur. Bunlardan biri Çaycuma da´dır. Bu istasyonlar şehir merkezlerine de kurulabilir. Burada atıkların büyük araçlardan küçük araçlara transferi ile maliyet düşürülmektedir" dedi.


Çaycuma yapılacak olan atık transfer istasyonunun yerinin yanlış olduğunu söyleyen CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk ve Küçük Sanayi Sitesi esnafları, ne olursa olsun bölgeye istasyonu kurdurmayacaklarını söylediler.


Nazmiye Uzun, kurulacak istasyonun sağlık açısından hiçbir zararı olmadığını, atıkların sadece bir araçtan diğer araca nakil edileceğini açıkladı.


Toplantıya katılan belde belediye başkanları atık transfer istasyonun kurulmasından yana olurken Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen gerekirse üstünün kapatılabileceğini söyledi.


Kaymakam İsmail Kaygısız da istasyonun çevreye sızıntı ve koku açısından hiçbir zararı olmadığını, eğer olursa başka çözümler arayacaklarını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi