Yerleştirme sonuçlarına göre İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yakaladığı yüzde 62'lik yerleşme oranı ile Türkiye birincisi olurken, Bülent Ecevit Üniversitesi yüzde 50'lik yerleşme oranı ile ikinci sırada yer aldı. Sıralamada Hacettepe Tıp Fakültesi ise yüzde 45 oranındaki yerleşme yüzdesi ile üçüncü sırayı aldı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, TUS'a giren 54 Tıp Fakültesinin 52'sini geride bırakarak ikinci olan BEÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin TUS'a hazırlanmasına, hiçbir ücret almadan, özel derslerle katkı veren öğretim üyelerini ve Tıp Fakültesi yönetimini makamında ağırladı. Prof. Dr. Ülkü Özmen, Prof. Dr. Emine Yılmaz Sipahi, Doç. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Doç. Dr. Ali Uğur Emre, Doç. Dr. Murat Can, Doç. Dr. Burak Bahadır, Doç. Dr. İlker Arıkan ve Doç. Dr. Turgut Karabağ’a BEÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin TUS'a hazırlanması yönünde verdikleri destekten dolayı, Rektör Özer tarafından birer teşekkür plaketi verildi. Törende ayrıca, BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Keser ve Doç. Dr. Nejat Demircan'a da teşekkür plaketleri sunuldu.

"Öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin bu başarısıyla ne kadar gurur duysak azdır" diyen Prof. Dr. Mahmut Özer sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde gerçekleştirilen sınavlar arasında zorluk derecesi belki de en yüksek olan TUS'ta, Tıp Fakültesi mezunlarımızın ülkemizin ileri gelen pek çok Üniversitesini geride bırakarak ikinci olması, Üniversitemizin vermiş olduğu Tıp eğitimi kalitesinin önemli bir göstergesidir. Başta öğrencilerimiz olmak üzere, bu başarıda emeği geçen tüm öğretim üyelerimizi kutlar, gelecekte de Üniversitemizi onurlandıracak pek çok başarıya imza atacaklarına olan inancımı bir kez daha yinelemek isterim."

Editör: Pusula Gazetesi