Polat Bey´in ve Fazlı Beyin aleyhinde hiç rapor yazmadım. Bu arkadaşlar teşkilatla uyum içerisinde. Neden değiştirelim denildi. Yoksa ben raporlarıma onların aleyhinde bir şey eklemiş olsaydım böyle olmazdı.



Ben gidiyorum Murat Sesli´ye arkadaşlarına söylüyorum . Yapma bunu. Senin adını birileri kötü şekilde kullanıyor başkan. Bunlardan uzak dur. Bunu söyleyen adam dostumudur düşman mıdır?


Benim teşkilatımın adamıdır diye onu ve milletvekillerimizi uyardım. Celil Uzun bir şeyler bilerek konuşuyor. Ben o dönem yalvardım. Benim için neler demediler ki. Ben biliyordum Murat Seli´nin tutuklanacağını.


Yüksel Balcı değil başka bir arkadaşımız da aday olsaydı, tutuklanma olayları olmasaydı, Ereğli´de seçimi kazanacaktık. Halil Posbıyık ile de benim aramda kim bir şey biliyorsa gelsin.


Ak Parti Eski İl Başkanı Celil Uzun, tutukluluğu devam eden Eski Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli´yi ve çevresindekileri çok uyardığını ancak sözünü dinletemediğini söyledi. Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın Sesli´nin yerine başka bir ismi aday olması için çalışması gerektiğini belirten Uzun; "Celil Uzun bir şeyler bilerek konuşuyor. Ben o dönem yalvardım. Benim için neler demediler ki. Ben biliyordum Murat Seli´nin tutuklanacağını" dedi.



Yeniden Ak Parti İl Başkanı olmak için kolları sıvayan eski İl Başkanı Celil Uzun´un dün Pusula´da yayınlanan röportajı geniş yankı uyandırdı. Uzun´un röportajının devamında dikkat çeken unsurlardan biri de Milletvekili Fazlı Erdoğan ve eski Belediye Başkanı Murat Sesli ile ilgili açıklamaları oldu.


Milletvekili Fazlı Erdoğan ile rakip olmadıklarının altını çizen Uzun´un röportajının son bölümünde de önemli mesajlar verdi.



Fazlı Erdoğan ile aynı ortamlarda karşılaştığınızda birbirinize sırt döndüğünüzü gözlemliyoruz. Bu durum neden ve nereye kadar devam edecek?


Benden kaynaklanan hiçbir şey yok. Bunun örneğini geçen bayramda gördünüz. Bayram günü elimi uzattım tutmadı. Benim Fazlı Erdoğan´la sorunum yok. Ama o Alaplı´ya geldiğinde elini uzattığında ben tuttum. Ticari rekabet içinde olduğumuz söyleniyor. Biz onunla aynı işi yapmıyoruz. Ben inşaatçıyım, o metalci. Diyelim ki birbirimize rakip firmayız. Böyle bir şeyde yok. İşin garip tarafı biz onunla siyaseten de hiç rakip olmadık. Onun ilk aday olduğu dönemde ben aday değildim. Onun temayül yoklamasında Polat Bey´le ikisinin ilk 6 da olması için mücadele eden insanlardan biriyim. Ben il başkanı dönemimde Genel Merkeze ne Polat Bey&[#]8217;in ne de Fazlı Bey&[#]8217;in aleyhinde hiç rapor yazmadım. Geçen dönem bir Burdur´un, Milletvekilleri değişmedi bir de Zonguldak´ın Milletvekilleri değişmedi. Neden? Denildi ki bu arkadaşlar teşkilatla uyum içerisinde neden değiştirelim denildi. Yoksa ben raporlarıma onların aleyhinde bir şey eklemiş olsaydım böyle olmazdı. Ben onlara yine sevgiyle ve ağabey-kardeş gibi bakıyorum. Onlar bizim milletvekillerimiz sevelim veya sevmeyelim. Ak Parti´nin milletvekilleri. Sevmeye biliriz sırf bunun için onlara saygı duymak zorundayız. Eğer Fazlı Bey Ak Parti´nin milletvekili ise ben ona saygı duymak zorundayım. Muhalefet partilerden bir tanesini kendisini kötü bir şekilde anarsa ben onlara gerekli cevabı veririm. Geçen dönem Halil Posbıyık bir süre aleyhinde konuşuyordu, ben çıktım, onun yerine Halil Posbıyık ile mücadelemi yaptım. Onu yücelttim. Ama o ne yaptı? 10 gün sonra gitti. Halil Posbıyık´la barıştı. Bunlar yakışık olmuyor. Bu dönemde dedik ki; &[#]8216;Ağabeyciğim, değerli Milletvekilim. Biraraya gelelim, bu seçimi Ereğli´de kazanalım.&[#]8217; Geçen seçim hatalar yaptık, bu seçimde bu hataları yapmayalım. Bir isimi ortaya attığın zaman bu isim üzerine Ereğli kamuyu oluşum sağlamıyor. Çünkü sen söylediğin için. Ne yapalım? O zaman birinin ismini başka birine söylettirelim. Senin olsun yine bu arkadaş. İlçe başkanına söylettirelim. Sen söyleme kimi istiyorsan ona söylettirelim. Bu sefer Murat Sesli olayında dedim ki ona; &[#]8216;Sayın Vekilim, bu arkadaşımız hakkında çok şikâyet var.&[#]8217; Çünkü her gün büroda otururken bir mektup geliyordu bana. Açıp okuyorum, bir vatandaşın para ve aracılar konusunda şikâyeti oluyordu. Birde altına not düşüyor adam. ´Başkan bu mektubu sana, Köksal Toptan´a, Fazlı Erdoğan´a Başbakan&[#]8217;a gönderiyorum´ diyor. Ben gidiyorum Murat Sesli´ye arkadaşlarına söylüyorum. &[#]8216;Yapma bunu. Senin adını birileri kötü şekilde kullanıyor Başkan. Bunlardan uzak dur.&[#]8217; Bunu söyleyen adam dostumudur düşman mıdır? Banane derim değil mi? Ama ben öyle yapmadım. Benim teşkilatımın adamıdır diye onu ve milletvekillerimizi uyardım. Celil Uzun bir şeyler bilerek konuşuyor. Ben o dönem yalvardım. Benim için neler demediler ki. Ben biliyordum Murat Seli´nin tutuklanacağını.



Halil Posbıyık ile gizli gizli görüştüğünüz de söylendi. Bunlara ne diyorsunuz?


Benim gizli gizli Halil Posbıyık´la yüz yüze, bir yerde gören bilen varsa ben şerefsizim. Ama olmayıp da bunu söyleyen insanlarda şerefsizin ta kendisidir. Ben seçimden önce Halil Posbıyık´ın seçilmemesi için bütün yolları gösterdim. Yüksel Balcı olsun, şu olsun, bu olsun. Ben Murat Sesli ile bu seçimin kazanılmayacağını gördüm. Ne oldu sonuç, ne oldu? Celil Uzun´un dediklerinin hepsi çıkmadı mı? Celil Uzun dedi ki yapmayalım bunu, şöyle olacak böyle olacak dedi. Çıkmadı mı? Çıktı. Celil Uzun dedi ki şu arkadaşlarla seçime gidelim. Ben iddia ediyorum Yüksel Balcı ilk başta aday olsaydı, Yüksel Balcı´da değil başka bir arkadaşımız olsaydı, tutuklanma olayları olmasaydı, o yapılan hatalar olmasaydı inanıyorum ki biz Ereğli´de seçimi kazanacaktık. Hem hataları yapanlar onlar, hem de bu işleri ikaz eden adamlar suçlu. Böyle bir şey olur mu? Halil Posbıyık ile benim aramda kim bir şey biliyorsa gelsin. Ama ben başka şeyler de biliyorum. Bizim yanımızda olup ta partimize oy atmayan insanları biliyorum. Bir de utanmadan basın toplantısına çıkıp konuşan insanları da biliyorum. Bizim partimize oy atmadılar. Adam ne demiş gazetelerde ´Beni seven Ak Parti´ye oy vermesin´ demiş mi? Demiş. Bak bakalım onun etrafındakiler oraya basın toplantısına gelmiş mi gelmemiş mi? O insanlar bize oy vermiş mi oluyor yani şimdi? Onun için benim kimseden korkum yok. Her zaman için her yerde doğruyu söyleyeceğim. Partim için doğruyu söyleyeceğim. Kimseden korkum yok. Kimseden de beklentim yok. İkbal peşinde değilim. Kimseye minnet borcum da yok. Kimseye maddi olarak da borcum yok. Ben dosdoğru bu politikayı, siyaseti yapacağım. Birilerinin hoşuna gider, birilerinin hoşuna gitmez. Beni ilgilendirmez.

Editör: Pusula Gazetesi