21 yaşındaki Filiz Polat ile 30 yaşındaki Mustafa Şeras, ormanlık alanda otomobilde tabancayla vurulmuş olarak bulundu. Mustafa Şeras yaşamını yitirirken, Filiz Polat hastanede tedavi altına alındı. Olayla ilgisi olduğu iddia edilen 31 yaşındaki Burhan Öztürk de evinde tabanca ile intihar etti.


İddiaya göre Volkan G., dün saat 19.00´dan itibaren ulaşamadığı kız arkadaşı Filiz Polat´ı aramaya başladı. Volkan G. ve arkadaşı Serkan K., Filiz Polat ile Mustafa Şeras´ı, gece saat 01.00 sıralarında Fındıksuyu mevkiindeki ormanlık alanda Şeras´a ait otomobilin içinde tabanca ile vurulmuş halde buldu.



MUSTAFA ÖLDÜ, KIZIN DURUMU AĞIR



İki arkadaş, henüz hayatta olan Filiz Polat´ı kendi otomobilleriyle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırdı. Göğüs, omuz ve başının arka tarafından 3 kurşunla vurulan Filiz Polat, ilk müdahalesinin ardından Eskişehir Orhan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne sevk edildi. Kızın durumunun ağır olduğu belirtildi. Polis, genç kızı hastaneye kaldıran Volkan G. ve Serkan K.´nın ifadesi doğrultusunda olay yerine gitti. Otomobilde başının arkasından tek kurşunla vurulan Mustafa Şeras´ın öldüğü belirlendi. Babasıyla inşaatlarda çalışan Mustafa Şeras´ın cesedi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.



TABANCA 9 MM, BOŞ KOVANLAR 7.65 MM ÇAPINDA



Otomobilde yapılan incelemede, şoför mahalinde oturan Mustafa Şeras´ın ayaklarının yanında 9 milimetre çapında tabanca, cebinde de şarjör bulundu. Aracın içindeki boş kovanların ise 7.65 milimetre çapında olduğu belirlendi. Mustafa Şeras´a ait olan ve ateşlenmediği saptanan tabanca ile araçta bulunan sigara şeklinde sarılmış uyuşturucu ve delil niteliği taşıyan diğer malzemelere el konuldu. Otomobil ise Asayiş Şube Müdürlüğü´ne çekildi.



İNTİHAR ETTİ



Olayla ilgisi olduğu iddia edilen Burhan Öztürk ise sabah saatlerinde Karaelmas Mahallesi´ndeki evinde 7.65 milimetre çapındaki tabanca ile başına ateş ederek yaşamına son verdi. Silah sesini duyan komşularının ihbarı üzerine gelen polis ekiplerinin incelemesinin ardından Öztürk´ün cesedi, otopsi için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.



Polis, Şeras ve Polat´ın ortak arkadaşları olan ve hurdacılık yapan Öztürk´ün intiharda kullandığı tabancaya ve boş kovana el koydu. Polis, aynı silahtan çıktığını tahmin ettiği Öztürk´ün evindeki boş kovan ile otomobildeki boş kovanları ve 2 tabancayı laboratuvar incelemesine gönderdi. Burhan Öztürk´ün kıyafetlerinin yanında, ayakkabısından alınan çamur örneği de cinayetin işlendiği yerdeki çamur örneği ile karşılaştırılmak üzere laboratuvara gönderildi.



Polis, arka koltukta oturan kişinin, önde oturan Mustafa Şeras ile Filiz Polat´ı başlarının arkasından vurup kaçtığını düşünürken, yoğun bakımda tedavisi süren Filiz Polat´ın, bir süre önce Ankara´dan Zonguldak´a geldiği ve kent merkezinde bir otelde kaldığı öğrenildi. Ölen gençlerin arkadaşları polise, Filiz Polat´ın para karşılığında erkeklerle ilişkiye girdiğini ileri sürdü.


Editör: Pusula Gazetesi