Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından Madenci Anıtı´nda düzenlenen eylemde yaklaşık 150 kişi, "Ne Ak Parti ne AB tam bağımsız Türkiye", "Hepimiz Mustafa Kemal´in askerleriyiz", "Cumhuriyet değil, Ak Parti yıkılacak" sloganları attı.


Kalabalık, Atatürk fotoğrafları ve Türk Bayrakları taşırken, uzun süre alkışlarla Ergenekon operasyonunu protesto etti.


Zonguldak Demokrasi Platformu adına konuşan ÇYDD Zonguldak Şube Başkanı Gülderen Ar, Türkiye kamuoyunda bilime, insanlığa, ülkesinin gelişmesine yaptıkları katkılarıyla bilinen bu insanların, Cumhuriyet ve demokrasiye bağlılıklarını eylem ve söylemleriyle ortaya koyduklarını belirterek, şunları söyledi:


"Demokrasinin olanakları kullanılarak, ülkemizin gericileştirilmesine karşı takındıkları aydın, demokrat, muhalif tutumları nedeniyle hedef alınmışlardır. Gelinen bu noktada ülkemizin aydın, üretken bilim insanlarının karanlık suç örgütleriyle ilişkilendirilmeye çalışıldığına tanık oluyoruz.


Halkımızın çok yerinde deyişiyle ´At izi ile it izi birbirine karışıyor´, ´Akla kara aynı sepette harmanlanıyor.´


12.dalga Türkiye´nin çağdaş yüzüne aydınlık geleceğine yönelmiştir. Bu gelişmeler karşısında susmak olan biteni onaylamaktır.


Demokrasi platformu bileşenleri olarak bizler ülkemizde Ak Parti eliyle yaratılmak istenen hukuksuzluğu görmezden gelmeyeceğimizi;


ülkemiz gerçek bir hukuk devleti oluncaya dek var gücümüzle çalışacağımızı bir kez daha vurguluyoruz."


Kalabalık, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: Pusula Gazetesi