Arı&[#]8217;nın ziyaretine, Belediye Meclis Üyesi İzzet Bildirici ve Mali Müşavir Hüsamettin Ayvacı da eşlik etti. Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Bahadin Arı&[#]8217;yı, Rat Dolmuş Durağı Başkanı Erol Oral ve durak esnafı karşıladı.

Belediye Başkan Aday Adayı ve Trafik Komisyonu Başkanı Bahaddin Arı, ziyarette yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

&[#]8220;Öncelikle ben de kendimi şoför esnafından birisi olarak görüyorum. Çünkü 2009 yılında seçildikten sonra Meclis üyelerimiz beni Trafik Komisyonu Başkanlığı&[#]8217;na seçtiler. İyi de yapmışlar. Çünkü ben o tarihe kadar kentte şoför esnafının bu derece sorunları, istekleri ve beklentileri olduğunu bilmiyordum. Fakat seçildikten hemen sonra bugüne kadar oldukça önemli işler yaptık. Sizlerle defalarca toplantılar yaparak, önemli kararlar aldık. Bunların başında biz göreve geldiğimizde şoför esnafının belediyede muhatabı yoktu, derdini hangi yasa çerçevesinde dile getireceği ya da çözeceği bilinmiyordu, ama bugün artık kentte dolmuş, taksi, servis yapan arkadaşlarımızın bir yönetmeliği ve hangi yasa karşısında sorumlu oldukları, hakları var hepsi belirlenmiş durumda. Bu konuda tüm şoför esnafı arkadaşlarıma buradan sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Benim bu görevimde bana oldukça yardımcı oldular. Bunun dışında Rat Durağı&[#]8217;nı ziyaret ettiğimiz noktada esnafın oturacağı, birlikte zaman geçireceği, toplantı yapacağı, karda-kışta açıkta kalmayacağı mekân oluştu. Bu sadece Rat Durağı&[#]8217;na değil, birçok durak bugün aynı noktaya geldi. Sorunlar bitti mi, bitmedi. Önümüzdeki dönemde çözülmesi gereken en önemli sorun, kentin trafik sorunu ve karmaşası. Bunun üçayağı var. Belediye, Esnaf Odası ve Emniyet&[#]8230; Bu üç kurum bu konuda ortak çözümler üretmeli. Kentte belediye halk otobüsü, dolmuşçu, servisçi vb. kavgası yerine çalışma barışı getirilmesi gerekiyor. Bu konuda kamu yararını gözetecek ve esnafımızın daha kazançlı ve vatandaşımızın daha güvenli ve sağlıklı ulaşım hizmeti sağlamak için hazırlıklarımız var. Gelecek daha güzel olacak. Çünkü konuyu, sorunlarınızı en iyi bilen sizleri tanıyan bir arkadaşınız olarak ve sizlerle beraber çözeceğime inanıyorum.&[#]8221;

Rat Dolmuş Durağı Başkanı Erol Oral da, Belediye Başkan Aday Adayı Bahaddin Arı&[#]8217;nın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, &[#]8220;Öncelikle ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler ilk günden bugüne önemli katkılar sağladınız. Gerek güzergâhla ilgili sorunlarımızda, gerekse buradaki şoför esnafımızın sorunları konusunda hep yanımızda oldunuz. Bu konuda bizler de sizlerin yanınızdayız. Ayrıca sizleri ağırladığımız bu mekanın oluşmasında sizlerin, Belediye Başkanımızın, Teknik Danışman Erhan Bey ve Zabıta Müdürümüzün önemli katkıları oldu. Onlara da buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz. Şunu bekliyoruz, gerçekten şoför esnafı kazanmıyor. Bir düzensizlik var. Kim, nerede, nasıl yolcu alacak, belli değil. Bu konudaki karmaşayı çözeceğine inanıyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi