Sevinçlerin paylaşıldığı, toplumda dayanışma ve barış ruhunun egemen olduğu bayramlardan biri olan Kurban Bayramı’nın huzur ve güven ortamı içerisinde çocuklarımız, gençlerimiz ve büyüklerimiz ile hep beraber kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.
Bayramlar her türlü toplumsal ve kutsal değerin yeniden yeşertilmesi ve hayata geçirilmesi açısından büyük önem taşıyan müstesna günlerdir.
Sevginin, saygının ve hoşgörünün arttığı, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı, yoksulların gözetildiği, komşuların ve akrabanın unutulmadığı bayramlar, birlik ve beraberliğin gelişmesine ve toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlamaktadır.
Unutulmamalıdır ki bizler çok önemli bir coğrafyada yaşayan ve geçmişinden gururla bahsedilen köklü bir medeniyet anlayışına sahip bir milletiz. Bu itibarla geçmişimizin bu büyük potansiyelini yarınlara taşıma adına önemli misyonu bir araya getiren bayramların huzur ve coşku içerisinde geçmesi yegâne temennimdir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Kurban Bayramını kutluyor, barış, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışmayı esas alan nice bayramlar diliyor, ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

MURAT SESLİ

Editör: Pusula Gazetesi