Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu, görüşme ve çeşitli istişarelerde bulunmak üzere Bolu Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu&[#]8217;na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Zonguldak İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay, Kurul üyeleri ve Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay&[#]8217;ın yer aldığı heyeti Ticaret ve Sanayi Odası&[#]8217;nda Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Davarcıoğlu, Kurul üyeleriyle birlikte karşıladı. Oda Meclis Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilen kabule, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş ve Meclis Başkanı Gökhan Yaman da iştirak etti.

İlk konuşmayı yapan Zonguldak TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay, Bolu KAGİK&[#]8217;i geçen sene Zonguldak&[#]8217;ta ağırladıktan ve bir dizi istişarede bulunduktan sonra, bu sefer de kendilerini Bolu&[#]8217;da ziyaret ettiklerini ve Bolu&[#]8217;da olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Karşılıklı olarak iki Kurul arasında güzel bir işbirliği ortamı oluştuğundan söz eden Abay, önümüzdeki süreçte kadın girişimciliğinin geliştirilmesi yönünde, birlikte önemli çalışmalar yapma düşüncesi taşıdıklarını belirtti.

TSO Başkanı Türker Ateş ise, Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu&[#]8217;nu ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek başladığı konuşmasında, kadın girişimciliğini geliştirici faaliyetlerin önemine vurgu yaptı. Bolu&[#]8217;da 2008 yılında gerçekleştirilen Kadın Girişimciler Kurulu oluşumunun yine kendi Başkanlık dönemine rastladığını hatırlatan Ateş, &[#]8220;Bu Kurulu oluşturmak 2008 yılında bizlere kısmet olmuştu. İlimizde kadın girişimciliğini geliştirecek, kadın girişimcilerimizin önünü açacak, onlara cesaret ve motivasyon verecek olan bu yapının ilk tohumlarını o yıllarda toprağa serptik. Aradan geçen süre içinde Kurulumuz faydalı bir dizi çalışmanın altına imza attı. Bundan sonra da atmaya devam edecek. Yönetim Kurulu olarak, Kadın Girişimciler Kurulumuzun çalışmalarına bu dönemde de gereken desteği vereceğiz. Bunun bir göstergesi olarak, önceki dönemde Kadın Girişimciler Kurulu üyemiz olan bir arkadaşımızı Yönetim Kurulumuza aldık ve Başkan Yardımcılığı görevine getirdik. Kendisine önemli sorumluluklar verdik. Bu Oda tarihimizde ilk kez gerçekleşti. Kadın girişimcilerimiz, ekonomimizin sağlıklı gelişimi sürecinin ayrılmaz unsurlarıdır&[#]8221; şeklinde konuştu.

TSO Meclis Başkanı Gökhan Yaman da, konuşmasında, &[#]8220;Oda Meclisi adına Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu Başkan ve üyelerini ilimizde görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kadın girişimciliğinin geliştirilmesine her zaman kendi katkılarını sağlamaya çalıştıklarını bildiren Yaman, Bolu Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin Odanın yaptığı aylık Meclis toplantılarına da daimi olarak katıldıklarını ve kendilerinin görüş, öneri ve taleplerini aldıklarını, kendileriyle sürekli istişarelerde bulunduklarını kaydetti.

Son olarak konuşan Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Davarcıoğlu, Bolu ve Zonguldak&[#]8217;ın bölgenin iki önemli şehri olduğunu söyleyerek iki şehir arasında yapısal bir uyum ve paralellik olduğuna dikkat çekti ve Zonguldak&[#]8217;ı bu açıdan kardeş şehir olarak niteledi. Zonguldak&[#]8217;a yapılan ziyarette, orada da çok çalışkan ve dinamik bir Kadın Girişimciler Kurulu gördüklerini belirten Davarcıoğlu, &[#]8220;Odalar ve Kurullar arası işbirliğine dayalı bir sinerji ortamı sağlayabilirsek, birlikte yerel ve bölgesel nitelikli önemli proje ve çalışmaların altına imza atabiliriz. Kurulumuzun önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmalar için Yönetim Kurulu Başkanımızın ve Oda Yönetim Kurulumuzun da aktif destekleri var. Odanın Yönetim mekanizmasının desteği olmaksızın faaliyetlerimizde istediğimiz ivmeyi yakalayabilmemiz söz konusu değil. Bu vesileyle Yönetim Kurulu Başkanımıza ve şahsında Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.

Ziyarette ayrıca Zonguldak ve Bolu Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri sırasıyla kendilerini tanıtarak, sektörleri ve faaliyetleri hakkında kısa bilgiler aktardı. Gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam eden ziyarette karşılıklı olarak birlikte yürütülebilecek yerel ve bölgesel nitelikli proje bazlı çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu; Kurulların faaliyetleri tanıtıldı ve bilgi paylaşımı yapıldı.
Editör: Pusula Gazetesi