"Güya geçtiğimiz Cuma günü gizlice görüşme yapmışız" ifadelerini kullanan Arınç, "Hayır, Cuma değil, Cumartesi günüydü, bir tatil günüydü. Başkent Hastanesi&[#]8217;ne gittim, kendisine cezaevinden çıktığı için ´geçmiş olsun´ dedim, milletvekili olduğu için de tebriklerimi sundum" değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, "Milletvekili, seçildikten sonra yeri Meclis´tir. ´Tahliye edilmeleri lazım, Meclis´e gelip yemin etmeleri lazım´ dedim. Kendime saygım varsa bu ilkeden dönmemek gerek. Geldi, 4 sene yattıktan sonra yeminini yaptı, milletvekili oldu. Bütün bunları başkaları içinde yapar mısın? Bu konuda söz veriyorum. Hangi milletvekili tahliye olup gelecekse, andını içerek milletvekilliği görevine başlayacaksa ona da tebriklerimi sunacağım. Bu benim için bir borç" ifadesini kullandı.

Haberal´ı, milletvekili olduğu günden bu yana tanıdığını dile getiren Arınç, Başkent Üniversitesi Rektörü olarak toplantılarda sıklıkla bir araya geldiklerini belirtti.

Arınç, Haberal´ın çok başarılı bir operatör, transplantasyon ustası, Türkiye´yi dünyaya tanıtan bir isim olduğuna işaret ederek, hastanesinde milletvekilleri ve hastaların çok kaldığını anlattı.

&[#]8220;NE KONUŞULMASI GEREKİYORSA ONU KONUŞTUK"

Haberal´ın insani yönünün çok güçlü olduğunu, dostlukları ve arkadaşlıklarının çok iyi olduğunu dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"Hasta ziyaretini, sırf ´o gelmesin´ diye haber vermeden, olmadık bir saatte giderim. O haber alır, haber zaten soyadından geliyor, sabah en erken veya gecenin en geç saatinde bizi karşılamak için merdivenlerden iner. Bu, Meclis Başkanı olduğum için değil, sivil bir milletvekili olduğum zamanlarda da bu böyleydi. Bu nezaketi, bu saygıyı kendisinden görmüş bir insanız. Dolayısıyla yattığı zaman da üzüntülerimi ifade etmiştim, çıktığı zaman da en azından geleneklerimiz böyle. Bir ´geçmiş olsun´ denmez mi bir insana? Meclis´te yapacaktım bu işi. Hatta o önceden gelmeyi düşünmüş. ´Bize yakışan, bizim gidip geçmiş olsun´ dememizdir diyerek gittim. Ne konuştuğumuza gelince, ne konuşulması gerekiyorsa onu konuştuk."

"GİZLİ, YASAL OLMAYAN BİR ŞEYLER YAPILIYOR GÖZÜYLE BAKILMASIN"

Arınç, görüşmede, 4 sene cezaevinde kalmış bir insanın çektikleri ve gördüklerini kendisinden dinlediğini ve buna karşılık söylediklerinin olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama buna ´gizli, sanki yasal olmayan bir şeyler yapılıyor´ gözüyle bakılmasın. İsteyerek gittim, geçmiş olsun dileklerimi ilettim ve milletvekili olması dileğiyle kutladım. ´Hayırlı olsun, genel kurulumuz sizinle güçlendi´ dedim. Başkalarının işine gelmemiş olabilir. Çünkü soyadında kibar olmasına rağmen çok kaba, çok bayağı insanlar da var ki, bunun altında mutlaka bir şey var, neredeyse Haberal´ı AK Parti´ye transfer edecek noktaya gelmişler. Bu çok terbiyesizce, ahlak dışı bir yakıştırma. Haberal, değer verdiğim bir insandır. İşlediği veya iddia edilen suçla hiçbir ilgisi yok yaptığımın. Gittiğimde yanımda bir arkadaşım vardı, onun yanında da bir eski milletvekili ve kardeşi Ali Haberal vardı. Güzel ikramlarda bulundular, yedik, içtik, konuştuk."
Editör: Pusula Gazetesi