Uzungüney Köyü´nde oturan 3 çocuk annesi Hatice Balaban, kızı Yaşariye Balaban ile kestane toplamak için köyün yakınındaki Yanık Dağı´na gitti. Hatice Balaban, öğle saatlerinde dağın dik bölümünde kestane toplarken, bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Yaşariye Balaban, cep telefonuyla köydeki yakınlarından yardım istedi. AFAD ve jandarmaya haber verilirken, olay yerine ulaşan köylüler Hatice Balaban´ı dağdan indiremedi. Bunun üzerine kurtarma ekiplerinin gelmesi beklendi.

AFAD ve jandarma ekipleriyle ormanlık alandan dağa tırmanan sağlık görevlileri, kadına ilk müdahaleyi yaptı. Hatice Balaban, ardından sedyeye iple bağlanıp yaklaşık 500 metrelik yamaçtan dere yatağına indirildi. Burada tekrar sağlık kontrolü yapılan Hatice Balaban, sedye ile 1 kilometre ilerideki ambulansa taşındı.

Hatice Balaban, yaklaşık 4 saat sonra ambulansla Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´ne ulaştırıldı. Tedavi altına alınan Balaban´ın rahatsızlığının, yapılacak tetkik ve incelemeden sonra belirleneceği bildirildi.
Editör: Pusula Gazetesi