CHP Eski İl Başkanı Mahmut Altuntaş ile eski Merkez İlçe Başkanları Murat Pulat ve Ertuğrul Koltuk dün yaptıkları yazılı açıklamada İl Başkanı Osman Yayla´nın açıklamalarına yazılı bir açıklamayla cevap verdiler.


Altuntaş, Pulat ve Koltuk, CHP 22. Dönem Milletvekili Harun Akın´ın seçim sonrası teşkilat ve kazanan adaylara yönelik ziyaretleri sırasında sarf ettiği sözlere CHP il yönetiminin gösterdiği tepkiye karşı tepki gösterdiler.


CHP içinde devam eden tartışmaların yüz yüze konuşulabilmesini sağlamak için danışma toplantısı istediklerini belirten Altuntaş, Pulat ve Koltuk, 22. Dönem Milletvekili Harun Akın´ın ve eski yöneticilerin yok sayılarak görmezden gelindiğini, ancak kendilerinin bunlara rağmen CHP için çalıştıklarını söylediler.


İşte muhalafetin açıklaması:


"13 Nisan 2009 Pazartesi günü yerel gazeteleri okuduğum anda, CHP´de uzun yıllar mücadele etmiş, emek vermiş, merkez İlçe başkanlığı yapmış ve il başkanlığı görevini yerine getirmiş, CHP´nin başarılı olmasından başka hiçbir beklentisi olmayan sade bir üyesi olarak, CHP İl Başkanlığı görevini yerine getiren Sayın Yayla´dan utandığımı ifade etmek istiyorum. Sayın Yayla, basın açıklamasında hakaretler savurduğu, partiye gelmesini bile istemediğini ifade ettiği, CHP ile alakası olmadığını söylediği 22. Dönem Milletvekilimiz Sayın Harun Akın´ın milletvekili seçildiği 2002 genel seçimlerinde ben İl Başkanıydım. Bundan önce 1993-1997 yıllarında merkez ilçe başkanı olarak görev yaptım. Sayın Akın da İl Başkanı idi. Kısacası ben CHP´nin 1992´de açıldığından beri her dönem yönetimlerde bulundum. Partimiz açıldıktan sonra çok büyük sıkıntılar yaşadı. Bu süreçte ben Osman Yayla´yı partimizin içinde hiç görmedim. Bir ara sizi başka partilerde hatırlar gibi oluyorum. CHP 1999´da baraj dışında kaldı ve TBMM´ye giremedi. Hepimiz yasa boğulduk. Ama biz Zonguldak´ta bugün birkaç kişi dediğin ilçe başkanlığı yapmış arkadaşları, kadın kollarımız, gençlik kollarında çalışan arkadaşlarımız, partiye gelmesen daha iyi olur dediğin Sayın Harun Akın, bıkmadan usanmadan partinin bayrağını salladık. Siz de bizi başka parti saflarından izliyordunuz. Sayın Akın bu zor günlerde yedi sene İl Başkanlığımızı yaptı. Çok çalıştık, yirmi beş yıl aradan sonra ilk defa seçilen iki milletvekilimizden biri oldu. TBMM´ de tüm Zonguldak´ın ve bizlerin takdirini kazanan bir parlamenter olarak görevini yerine getirdi.


Siz ise 22 Temmuz seçimlerinden sonra yaz tatili yaparken almış olduğunuz bir telefon haberi ile il başkanı oldunuz. Tatilden geldiniz, seçimle iş başına gelen merkez ilçe yönetimini görevden aldınız. Bu yaşananları fazla irdelemek istemiyorum. Bizler bunları unuttuk, partimizin başarısına kenetlendik, yaşamış olduğumuz yerel seçimlerde partimizin başarılı olması için elimizden geleni yaptık. Kazanmış olduğumuz belediye başkanlıklarının keyfini ve neşesini yaşarken sevincimiz kursağımızda bıraktınız. CHP de bugüne kadar görülmemiş, yaşanmamış bir sokak üslubu ile CHP´ye emek vermiş kişilere hakaret ediyorsunuz. Sayın İl Başkanı, yerel seçim sürecini hep birlikte yaşadık. 22 Temmuz´dan sonra göreve gelişinizden itibaren bizlere ve Sayın Akın´a karşı bilinçli olarak partiden uzaklaştırma politikası izlediniz. Tüm bu yaşananlara rağmen bizler inatla CHP´liliğimizi her yerde haykırdık.


DSP, Sayın Akın´a Belediye Başkan Adaylığı teklif etti. Sayın Akın nazik bir üslupla teklifi reddedip CHP´de kalacağını söyledi. Sayın Akın´ın DSP´nin teklifini kabul etmemesine çok üzüldüğünüzü biliyoruz.


Her şeye rağmen Sayın Akın yerel seçim kampanyası başladığında CHP İl Başkanlığına, makamınıza gelerek size örgütün emrinde olduğunu basının huzurunda söyledi. Tüm İlçe Başkanlıklarını ziyaret etti ve ilçelerdeki adaylarımızın seçim bürolarına gitti. Hepsine aynı anlayışla yardımcı olacağını söyledi. Ben bu ziyaretlerin hepsinde yanındaydım. Ayrıca bu ziyaretlere üç merkez ilçe eski başkanımız, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız ve partililerimiz katıldı.


Sayın Osman Yayla, siz CHP İl Başkanı olarak Harun Akın ve bizlerin size yapmış olduğu bu ziyarette kendisine ve bizlere bir görev verdiniz mi, bir program sundunuz mu? Hayır! Partinin yapmış olduğu herhangi bir etkinliğe davet ettiniz mi? Hayır!


Siz İl Başkanı olduğunuz günden bugüne kadar hiçbir parti etkinliğine Sayın Akın ve bizleri çağırdınız mı? Hayır!


9 Eylül 2008 de yapmış olduğunuz partimizin kuruluş yıldönümü etkinliğine çağırdınız mı? Hayır!


Dini bayramlarımızda yapmış olduğumuz parti bayramlaşmasını bile davetiyeli hale getirdiniz. Bir gün dediniz mi küskünler, kırgınlar hep bir arada olalım, Sayın Akın ve bizleri bir gün telefon açıp partiye çağırdınız mı? Hayır!.


Tüm bu gelişmelere rağmen Sayın Akın, yerel seçimlerde partimize ve adaylarımıza katkı olsun diye Gazipaşa Caddesinde bulunan çalışma ofisini seçim bürosu haline getirdi. Orada Genel Başkanın, adayların, partinin afişleri olmasına rağmen bir gün uğrayıp çay içme ihtiyacı hissetmediniz.


Bugün kaleme aldığım bütün gelişmelerin hepsine bizzat şahit oldum. Şimdi çıkıyorsunuz ortaya Sayın Akın´ın Alaplı İlçe Başkanlığına yapmış olduğu ziyareti gerekçe göstererek hakaret dolu seviyesiz bir üslupla basın açıklaması yapıyorsunuz. Sayın Yayla, siz CHP´nin İl Başkanısınız. Tapusu elinde olan mal sahibi değilsiniz. CHP´nin her üyesi partinin her beldesine, ilçesine ve il teşkilatına girer, toplantılara katılır, partisini ziyaret eder. Bu gereksiz tahammülsüzlüğünüzü anlamakta zorlanıyorum. Sayın Yayla, açıklamanızda partiye gelme dediğiniz 22. Dönem Milletvekilimiz Harun Akın 1977 den sonra yirmi beş yıl üzerine hepimizin emeğiyle TBMM´ye taşıdığımız değerli bir siyaset adamıdır. Sayın Harun Akın´da çok emek vardır. Yaptığınız bu çirkin ve seviyesiz basın açıklaması vicdanlarda yara açmış, gönülleri kırmıştır. CHP geleneğine göre İl başkanlığına da yakışmamıştır. Partimizin geleneğinde böyle bir sokak üslubu yoktur. Bizler çok tartışma yaşadık ama hepsini CHP tüzüğünde bulunan danışma toplantıları, kongreler ve toplantılarda yaptık. Siz bugün Türkiye´deki CHP il başkanları içinde partiyi sokağa taşıyan tek il başkanısınız. Çıkın Gazipaşa Caddesi&8217;ne bırakın parti üyesini Zonguldaklılara sorun. Yaptığınız bu hareketin nasıl tepki aldığını, nasıl kınandığını göreceksiniz. CHP bu yerel seçimlerde, İl merkezi, Ereğli İlçesi, Gökçebey İlçesi ve dört belde belediye başkanlığı kazanarak bizleri mutlu etmiştir. Sayın Eşref´in, Sayın Posbıyık´ın, Sayın Kılınçarslan´ın partimize kattığı sinerji, halkın Ak Parti&8217;den kurtulma isteği ile birleşmiş ve hepimizi mutlu eden bu sonuç ortaya çıkmıştır. İl yönetiminin anlaşılmaz ilişkileri yüzünden Kozlu´da, Çatalağzı´nda, Alaplı&8217;da ve Gümeli Beldesinde seçim kaybedilmiştir. 2004 ile 2009 seçim sonuçlarını karşılaştırdığımızda il yönetiminin anlaşılmaz tavrı yüzünden çok değerli arkadaşlarımız aday yapılmamıştır. Bu yerleşim merkezlerinde başka partiler bu değerli arkadaşlarımızı aday yapmışlardır. Şimdi bu yanlışı dile getirenleri, iftirayla, hakaretle susturamazsınız. Sizden İl Başkanımız olarak acilen tüzüğümüz gereği danışma toplantılarının yapılmasını istiyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi