1964´te eşi Semahat ve 3 çocuğunu bırakıp çalışmak için Almanya´ya giden Ahmet Özdemir, burada tanıştığı İstanbullu Ümit Yıldızbakan´la dini nikah kıyarak birlikte yaşamaya başladı. Çiftin 1971 yılında kızları Aysel dünyaya geldi. 1976´da Almanya´dan dönen Ahmet Özdemir, İstanbul´da 1 yıl yaşadığı dini nikahlı eşi ve kızı ile daha sonra Ereğli´ye yerleşti. Bu sırada 6 yaşında olan Aysel, babasının ilk eşinden olan ve köyde yaşayan kardeşlerini hiç görmedi. Ahmet Özdemir, Ereğli´de kamu malına zarar vermekten cezaevine girince, Ümit Yıldızbakan kızı Aysel´i de yanına alarak Ereğli´den ayrıldı ve izini kaybettirdi.

42 YIL SONRA KUCAKLAŞTILAR

Aysel Yıldızbakan´ı, Ereğli´de oturan işçi emeklisi ağabeyi evli 3 çocuk babası 52 yaşındaki Abdulkadir Özdemir, Facebook´ta buldu. Özdemir´in, bir komşusunun Facebook´da adını yazmasıyla karşısına çıkan fotoğraftan o olduğunu düşünerek sayfadaki telefon numarasını aramasıyla bulduğu kardeşi Aysel Yıldızbakan, Ereğli´ye geldi. İzmir´de kozmetik sektöründe satış yöneticisi olarak çalışırken bir anda hayatı değişen Aysel Yıldızbakan, 42 yıl sonra ağabeyleri Abdulkadir ile 50 yaşındaki Fatih Özdemir´le bir araya gelerek kucaklaştı.

Aysel Yıldızbakan, bugün de en son 6 yaşında gördüğü babasının mezarını ziyaret etti. Aysel Yıldızbakan, 2006´da ölen babası Ahmet Özdemir´in mezarında oğlu 25 yaşındaki Haluk Kazan ve ağabeyleri ile dua ederken gözyaşlarını tutamadı.

17 YAŞINDA ÇOCUK YAPMIŞ, ŞİDDET GÖRMÜŞ

Annesiyle Ereğli´den ayrıldıktan sonra çok zor bir hayat yaşadığını ve annesinin 2000´de meme kanserinden öldüğünü belirten Aysel Yıldızbakan, 17 yaşında büyük oğlunu doğurduğunu, ancak babasının kendilerini bırakıp gittiğini söyledi. Ardından 2 evlilik yaptığını ve birer çocuk sahibi olduğu iki eşinden de şiddet gördüğünü anlatan Aysel Yıldızbakan, şöyle konuştu:

"Yıllarca itilip kakıldım. Çok zor bir yaşamım oldu. Kimsesizliğin, soyadımın olmayışının acısını yaşadım. Benim yaşam haklarım elimden alındı. Ben dayakları yiyip sokaklara atılırken, bana söylenen şuydu; ´Güvendiğin varsa çağır gelsin.´ Şimdi benim arkamda ordu gibi insanlarım var. Hayatımda beni en çok üzen olay babasızlığım. Benim babasızlığımdan kimsesizliğimden kaynaklı bana yaşatılan utançlar. Bana yıllar sonra bulduğum ağabeyim ´Neden böyle?´ diye sordu. 3 çocuğumun babasının da neden ayrı olduğunu sordu. Ağabeyime, ´Ben hata yaptığımda sen var mıydın?´ diye cevap verdim."

´BABAMIN SOYADINI İSTİYORUM´

Yıllarca kimliksiz ve kimsesiz yaşadığını ifade eden Yıldızbakan, "Ama şimdi kocaman bir ailem oldu. Ve ben oğlum ile babamın, ağabeylerimin soyadını alabilmek için mahkemeye başvuracağım. Ancak bunun için yardım istiyorum" dedi.

DEDESİNİN MEZARINDAYKEN, BABASININ ÖLÜM HABERİNİ ALDI

Aysel Yıldızbakan´ın oğlu Haluk Kazan da, dedesinin mezarını ziyaret ettiği sırada kendisine telefon geldiğini ve babasının kalp krizinden öldüğünü öğrendiğini söyledi. Haluk Kazan, "Çok karmaşık duygular içindeyim" diye konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi