1980´de güreş sporuna başlayan 3 çocuk babası Varol Demirköse, 85 kiloda 2 Türkiye birinciliği, bir Türkiye ikinciliği ve 2 Türkiye üçüncülüğü elde etti. 3 kez milli formayı giyen Demirköse, 2008´de Rusya´da yapılan Greko-Romen güreş müsabakasında dünya 5´incisi oldu. Demirköse, milli forma altında çıktığı iki müsabakada ise derece elde edemedi.

İl Özel İdaresi´nde işletme teknisyeni olarak çalışan Demirköse, halen Güreş İhtisas Kulübü Başkanlığı, il temsilciği, antrenör ve hakemlik yaparak Türk güreşine hizmet etmeye devam ediyor. 4 dönem Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanlığı görevini sürdürdükten sonra partisinden istifa ederek geçen yıl MHP´ye geçen Demirköse, önümüzdeki yıl 30 Mart´ta yapılacak yerel seçimlerinde muhtar adayı olabilmek için buradan da istifa etti.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi´nden mezun olan Varol Demirköse, spordaki ve siyasetteki tecrübeleri ile doğup büyüdüğü Mithatpaşa Mahallesi´ne hizmet etmek istediğini söyledi. Mithatpaşa Mahallesi´nin, 9 bine yakın nüfusu ile kentin 5´inci büyük mahallesi olduğunu ifade eden Demirköse, şöyle dedi:

"Mahallemiz Zonguldak´ın merkezinde. Dolayısıyla mahallenin şehre yön vermesi gerekirken öyle bir ortam mümkün olmamış. Amacım seçimleri kazanıp projelerimizi faaliyete geçirmektir. Mahallenin sesi olmak istiyorum. Mahalleyi hizmetin merkezi yapacağız ve diğer 18 mahalleye örnek olacağız."
Editör: Pusula Gazetesi