Ereğli&[#]8217;de &[#]8220;4 Ekim Hayvanları Koruma Günü&[#]8221; dolayısıyla önemli bir organizasyona imza atıldı. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve ilçede faaliyet gösteren Gönüllü Hayvan Sevenler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyon kapsamında dün Atatürk Kültür Merkezi Vedat Can Sergi Salonu&[#]8217;nda resim sergisi açılışı, kermes ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen &[#]8220;Hayvan Sevgisi&[#]8221; konulu serbest resim yarışmasının ödül töreni yapıldı. Törene; Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, bazı Belediye Meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkan Hayrettin Kartal, birtakım siyasiler, bürokratlar, belediyenin bazı daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü&[#]8217;nün önemi ve hayvan haklarının kabul edildiği 1977&[#]8217;den bu yana geçen sürede yapılanların ve yapılması beklenenlerin dile getirildiği kısa sunumun ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalara geçildi. Davetlilere hitaben bir konuşma yapan Ereğli Gönülden Hayvan Sevenler Derneği Başkanı ve Dernek Sözcüsü Belgin Alcan, sözlerinin başında, gerçekleştirdikleri etkinlikte birçok hayvan severi bir arada görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ereğli&[#]8217;de, özellikle de sokak hayvanlarının toplum yaşamına kazandırılması ve rehabilite edilmesi noktasında duyarlı vatandaşların bir araya gelmeleri ile oluşan derneklerinin yaptıkları çalışmaların kısa bir değerlendirmesini yapan Alcan, bugüne kadarki çalışmalarında da en büyük katkı ve desteği gördüklerini ifade ettiği Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a teşekkür etti. Alcan konuşmasında özetle, aynı toprağı paylaştığımız her canlının da, insanlar gibi yaşam hakkına sahip olduğuna işaret etti.

Etkinliğin ikinci konuşmasını ise, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptı. Sözlerine, Gönülden Hayvan Sevenler Derneği Sözcüsü Alcan&[#]8217;ın kendisiyle ilgili yorumlarına teşekkür ederek başlayan Belediye Başkanı Posbıyık, Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin son dönemlerde hayata geçirdiği sosyal projeler kapsamında sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve bakımları konusunda yapılan çalışmalara değindi. Ereğli&[#]8217;nin, ülkenin en beğenilen ve çalışmalarıyla takdir edilen bir rehabilitasyon merkezine sahip olduğunu belirten Başkan Posbıyık, buna rağmen vatandaşların büyük kısmının Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi&[#]8217;nde gerçekleştirilen başarılı çalışmalardan yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını kaydetti. Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde de Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden merkezin çalışmaları hakkında rakamsal bilgiler veren Belediye Başkanı Posbıyık, hizmete açıldığı günden bu yana sürekli olarak kendini yenileyen, 3 veteriner hekim, 8 personel ve 2 araçla hizmet veren Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi&[#]8217;nin, sokak hayvanlarının doğal yaşama kavuşturulması noktasında sergilediği başarılı çalışmalardan övgüyle söz etti.

Yapılan bu konuşmaların ardından da Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Enç, Belediye Başkanı Posbıyık ve diğer davetliler tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen &[#]8220;Hayvan Sevgisi&[#]8221; konulu resim yarışmasına katılan öğrencilerin eserlerinin sergilendiği serginin açılış kurdelesi kesildi. Davetlilerin sergiyi gezmelerinin ardından da Ereğli Belediyesi Veteriner Hekimi Erdal Terzi tarafından, hazırlanan slayt eşliğinde, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi&[#]8217;nde yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verildi. Etkinlikte ayrıca düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninin ardından da etkinlik için Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi&[#]8217;nden getirilen köpek ve kedilerin sahiplendirilmeleri yapıldı. İlk sahiplendirmeyi Belediye Başkanı Posbıyık yaptı. Başkan Posbıyık, getirilen köpeklerden birini sahiplenmek isteyen bir vatandaşa, sergi salonun önünde gerekli aşıları yapılan bir yavru köpeği, sağlık karnesi ile birlikte teslim ederken, &[#]8220;Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün en önemi faaliyetlerinden biri de bakımlarını yaptığımız ancak sahipsiz olan bu hayvanları sahiplendirebilmek. Bu dostlarımızı yeni ailelerine teslim etmekle işimiz bitmiyor. Hayvanlarımızın yapılması gereken her türlü bakım ve sağlık taramalarını da biz yapmaya devam ediyoruz ve hayvanlarımızın gelişimleri ile durumlarını takip diyoruz&[#]8221; dedi.

Atatürk Kültür Merkezi Vedat Can Sergi Salonu&[#]8217;ndaki etkinlik, Gönülden Hayvan Sevenler Derneği tarafından düzenlenen kokteyl ile sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi