Aralıklarla etkisini sürdüren sağanak yağmurla birlikte toprağın yumuşaması, İstanbul yolunda küçük çaplı heyelanlar oluşmasına yol açtı. Akşam saatlerinde Ereğli ve Alaplı ilçeleri arasındaki bölümde meydana gelen toprak kaymasında ulaşım bir süre tek şeritten sağlandı. Yolun temizlenmesinin ardından ulaşım normale döndü.
Saat 22.00 sıralarında ise Alaplı ile Akçakoca ilçeleri arasındaki bölümde toprak kayması oluştu. Alaplı çıkışında meydana gelen toprak kayması yolun büyük bölümünü ulaşıma kapattı. Trafik ekiplerinin müdahalesi ile yolun tek şeridi ulaşıma açıldı. Ancak yola düşen taş ve kaya parçaları, 3 aracın tekerleklerinin patlamasına yol açtı. Sürücüler, yol kenarında durarak lastikleri tamir etmeye çalıştı.
81 ES 267 plakalı hafif ticari kamyonetinin 3 lastiği patlayan Ahmet Uzunoğlu, "Virajı döndüğümde yamaçtan toprak kayması oldu. Aracımın lastikleri patladı" dedi. Patlayan lastiği tamir etmeye çalışan TIR sürücüsü Mehmet Çolak ise "Virajda fark edemedik. Dağ kaymış. Birden girdik. Lastik patlak. Jant eğilmiş. Bu bölgede bu tür durumlar sık oluyor. Buna bir önlem alınmalı. Burada ölebilirdik. Canımızdan oluyorduk az kalsın" diye konuştu.
Karayolları ekiplerinin temizlik çalışmasının ardından yaklaşık 2 saat sonra yol çift şeritli olarak ulaşıma açıldı.
Editör: Pusula Gazetesi