Büyük yatırımları askıya almak zorunda olduklarını belirten Eşref, hizmet için ortaya koyduğu tasarruf politikasını anlattı. İkinci bir emre kadar çalışanlar fazla mesai ücreti alamayacak.


Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ve 19 mahalle muhtarı Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´e yeni görevinde hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Zorlu seçim sonrası halk tarafından muhtarlar ve belediye başkanlarının uyum içerisinde çalışması gerektiğini belirten Eşref, muhtarların belediyelerin bilgi deposu ve mahalle sorumlusu olduğunu söyledi. Belediyenin ekonomisini düzetmek için tasarrufa gideceğini vurgulayan Eşref, Belediye İş Sendikası ile toplantı yaptığını ve mesai ücretlerinin kaldırıldığını ifade etti.


Tasarruflar sonrası 5-6 ay içinde büyük yatırımlara başlamak için muhtarlardan yardım isteyen Eşref; "Hep birlikte 29 Mart günü seçime girdik. Şimdi halkımız tarafından sizler muhtar olarak bizler de belediye başkanı olarak göreve seçildik. Halkımız bizi seçti ve birlikte uyum içerisinde çalışmamızı istedi. Muhtarlık belediyenin bilgi deposu ve mahalle sorumlusudur. Muhtarlarımız ayrı bir birim değil, belediyelerin mahalle sorumlusudur. Daha önceki 8 yıllık dönemimde mahalle sorunlarını muhtarlarımızdan öğrendik. Bizim hizmetimizin amacı önce hizmet almayan mahallelerden başlamaktır. Önümüzdeki beş yıllık süreçte de birlikte çalışacağız. Muhtarlarımızdan mahallelerindeki hizmet önceliği sırasına göre tespit yapmalarını istiyorum. Hizmet önceliklerinizi ortaya koyun. Sorun listenize yol, kanalizasyon ve diğer tüm hizmetleri sıralayıp öncelik hangisi olmalı konu başlıklar halinde bizlere ulaştırmanızı istiyorum. Bu işlemler çabuk olmalı. Belediyenin aylık gelir ve giderleri dengeli değil. Bu bütün Zonguldak´ın sorunudur. Belediyenin 157 milyon TL borcu var. Bu borçları şikâyetçi olduğum için söylemiyorum. Bunu herkes bilmeli. Biz buraya şikâyet etmek için değil, çalışmak için geldik. Kaynak gerektirmeyen işlerimiz var. Bunlara hız vereceğiz. Belediyenin imkânlarını kullanarak ödeneksiz çok güzel işler yapacağız. Büyük yatırımları ekonomik düzenimizi 5-6 ay içerisinde düzeltip öyle başlayacağız. Mahallelerimiz geri kalmayacak, her şeyi yapmak için yarından sonra büyük adımlar atacağız. Kaynak gerektiren büyük yatırımları bir müddet erteleyeceğiz. Belediyeyi ayakta tutmak için tasarruf etmeliyiz. Elektrik enerjisi israfını en aza indireceğiz. Yakıt ihtiyaçlarımızı azaltacağız. Mesaileri kaldıracağız. Herkes mesai yapsa dahi mesai ücreti almadan çalışacak. Sendikamızla toplantı yaptık. Tüm işçilerimiz verimli çalışıp çok iş yapacak. Böylelikle giderlerimizi azaltacağız. Gelirlerimizde % 70´lerde olan tahsilâtımızı % 90´lara çıkartarak, toplanamayan emlak vergileri ve su bedellerini toplayarak belediyeyi geçinebilir hale getireceğiz. Ben bu göreve aday olduğumda belediyenin durumunu biliyordum. Bunları bildiğim için biraz ayak sürttüm. Dedim ki; ben belediye başkanlığı yaptım. Yeter. Tuzum kuru, işim gücüm var diye düşündüm. Ama baktım ki bana ihtiyaç var. Bu işin düzelmesi gerekiyor. Barajda elektrik ve sular kesiliyordu. Dedim ki; ben bu işi düzeltmeye talibim. Aday olduk ve Zonguldak halkı muhtarlarımı ve başkanlarını seçti. Şimdi görev zamanı biz bölgenin ekonomik düzenini düzelteceğiz. Biz zora ve göreve talip olduk. Hep birlikte hızla Zonguldak´a hizmete başlayacağız" dedi.


Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ise, muhtarların mahalle sorunlarını birlikte çözmek için düzenledikleri toplantıların devam etmesini umduklarını belirterek, her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirterek, Eşref´e yeni görevinde başarılar diledi.

Editör: Pusula Gazetesi