Kozlu ve Kilimli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin geçen yıl başlattığı, &[#]8220;Köy Yumurtası Sinemalarda&[#]8221; ve &[#]8220;Sağlık Ana Obeziteye Karşı&[#]8221; projeleri kapsamında, köy okullarında öğrenim gören öğrenciler, 2 yumurta karşılığında ilk kez sinemayla tanışırken, yumurtalar ile daha çok yoksul ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü okullarda öğrencilere kahvaltı veriliyor.

Uzungüney İlkokulu´nda taşımalı sistemle eğitim gören yaklaşık 100 çocuk, dün ellerindeki yumurtalar ile alışveriş merkezindeki sinema salonuna getirildi. Kapıda yumurtaları görevlilere teslim ederek salona giren öğrenciler, çizgi film izledi. Büyük bölümü sinema ile ilk kez tanışan öğrenciler büyük heyecan yaşadı.

YUMURTALAR İLE KAHVALTI

Toplanan 200 yumurta ise, Kilimli´de, daha çok madenci ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü Damarlı İlkokulu´na götürüldü. Yumurtalar, Kız Meslek ve Teknik Lisesi Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencilerinin hazırladığı kahvaltı tabaklarında öğrencilere ikram edildi. Kilimli Kaymakamı Murat Kütük, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu da sınıflarda öğrencilere kahvaltı yaparken eşlik etti.

Geçen yıl, Kilimli Halk Eğitim Merkezi ve Kozlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde görev yaparken projelerin mimarı olan ve bu yıl Zonguldak Kız Meslek ve Teknik Lisesi Müdür Yardımcılığı görevine atanan yiyecek-içecek öğretmeni Ergin Erenuluğ, iki projenin de devam etmesi için destek verenlere teşekkür etti. Erenuluğ, şöyle konuştu:

"Amacımız, çocukların sağlıklı bir şekilde beslenmesi ve eğitim seviyelerinin yükselmesi. Çocuklar sağlıklı ve yeterli şekilde beslenemediği zaman ileriki yıllarda büyük riskler oluşuyor. Biz de iki projeyi birleştirerek bir taraftan köylerdeki çocuklarımızı ilk kez sinemayla tanıştırırken, onların da katkılarıyla diğer taraftan başka çocuklarımıza kahvaltı yapma alışkanlığını kazandırıp sağlıklı beslenmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Turgurt Özbek ise, kendisinin de ilkokul 5´inci sınıftayken ilk kez öğretmenleri tarafından sinemaya götürüldüğünü ve bunu hiç unutmadığını, bu çocukların da hayatları boyunca unutamayacağını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi