Üniversite güzergahında yolcu taşımacılığı yapan kooperatif, BEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu´nda öğrenim gören öğrencilerin 1.5 lira olan ücretine 25 kuruş zam yaptı. Öğrenciler, dün ve bugün ilçe merkezinde toplanıp yaklaşık 6 kilometre yürüyerek üniversiteye gitti. Öğrenciler, ellerindeki dövizler ve sloganlarla da minibüs ücreti zammını protesto etti.

BEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu Öğrenci Konseyi Başkanı Ferhat Gültekin, üniversite önündeki açıklamasında, kooperatifin yaptığı 25 kuruş zammın gereksiz olduğunu söyledi. Fiyat artışının kendilerini mağdur ettiğini belirten Gültekin, "Buradaki amacımız kimsenin ekmeğiyle oynamak değil, yasal bir şekilde hakkımızı arayıp her iki tarafın da refaha ermesini istiyoruz. Öğrencilerin gelirleri belli. Bu sorunu çözemediğimiz durumda eylemlerimize devam edeceğiz" dedi.

Tepkilerin ardından kooperatif, 25 kuruşluk zammı geri çektiğini, öğrencilerin yine 1.5 liradan taşınacağını açıkladı. BEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu Öğrenci Konseyi Başkanı Ferhat Gültekin, minübüs ücretinin dönem sonuna kadar 1.5 lira olacağını, yıl sonuna kadar aynı ücretin geçerli olması için ise görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi