Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, belediye başkan aday adaylarının örgütün düşüncesi alınmadan aday olamayacağını söyledi. Spekülasyonlarla “Genel Merkezin adayı şu” şeklinde açıklamaların yanlış olduğunu söyleyen Furat, “Bu tür konuşmalar, parti örgütünün antipatisini kazanır” diye konuştu. CHP’nin aday adaylarının muhalif açıklamaların kendilerine bir şey kazandırmayacağını belirten Furat, bu konuyla ilgili İl Danışma Kurulu’nda karar aldıklarını açıkladı.

Furat, açıklamasında şunları söyledi:

“ÖRGÜTÜN SESİNE KULAK VERMEYEN HİÇBİR KARAR ZONGULDAK’TAN ÇIKMAZ”

“Genel Merkezin görüşleri doğrultusunda anket çalışması yapılacak. Anket firmasına Zonguldak’la ilgili verileri verdik. O veriler üzerinden 4 tane anket yapacaklar. Genel merkezin yaptığı anketler, il yönetiminin özellikle istediği yerler ve yüz bini aşan ilçe ve beldelerde yapılacak. Özellikle; Merkez, Kozlu, Devrek ve Ereğli’yi istedik. Bu değerlendirmeler ışığında da önümüzdeki süreçte de parti üyelerine sorularak hakim nezaretinde olmayan ön seçim yapılacak. Temayül yoklaması ve örgütlerin fikirleri alınacak. Bu doğrultuda genel merkez neticeleri değerlendirerek, aday tespitini yapacak. Tabii bu üç uygulamanın da aynı aday üzerinde oturması lazım… Adayların kendine has çalışmaları var. Bu çalışmalar partinin birliğini beraberliğini bozmadığı sürece bizim için yapılması doğal şeylerdir. Bazı spekülasyonlarla ‘genel merkezin adayı şu, bu’ şeklinde imaj yaratılıyor. Bunlar doğru değil… ‘Ben genel başkana yakınım, ben burada aday olurum’ düşüncesinin kesinlikle hakim olması mümkün değil. Bilhassa bu tür konuşmalar parti örgütünün antipatisini kazanır. Burada bir örgüt var ve işinin başında gayet de düzgün çalışıyoruz. Örgütün düşüncesi alınmadan hiçbir aday adayının aday olma şansı mümkün değil, örgütün sesine kulak vermeyen hiçbir karar Zonguldak’tan çıkmaz.”

“BUNLAR ARKADAŞLARIMIZIN HEYECANLA YAPTIĞI AÇIKLAMALAR”

Partisinin belediye başkan aday adaylarının yaptığı açıklamaları da değerlendiren Furat, şöyle konuştu:

“Arkadaşlarımızın heyecanla yaptığı açıklamalar, şu anda belediye meclis üyesi olup da belediye başkanlığına aday adayı olan arkadaşların su zammının altında imzaları var. Dolayısıyla bu zammı eleştirmeleri söz konusu değil, bu zam gerekli bir zamdı, suya zam yapılmasını tabii ki arzu etmiyorduk. CHP, sosyal demokrat bir parti, ezilen kitlelerin umut duyduğu bir partidir. Onun biz hükümetin yaptığı zamlara da, belediyelerin yaptığı zamlara da kesinlikle karşıyız. Ama ‘zaruret getiriyor’ diye yapmak zorunda kaldık. Elektrik zamlarının girdi maliyetlerinin artması nedeniyle bu zamların gerekliliğini belediye başkanımız öne sürmüştü. Arkadaşlarımızın oy birliğiyle bu karar alındı. Bu kararla ilgili yorum ve spekülasyon yapmak meclis üyesi arkadaşlarımıza bir şey kazandırmaz. Ama aday olmanın verdiği heyecanla bu tür açıklamalar yapabiliyorlar. Doğaldır, eğer, ‘bu zammın karşılığını başka kaynaklarla karşılayabiliriz’ anlamında konuşuyorlarsa, biz de onlara katılıyoruz. Diğer partilerin de adayları bu açıklamaları yapıyorlar. Genel Merkezimizin aday adayları ile ilgili almış olduğu bir karar var. Bunu bütün adayları bir araya toplayarak alınan prensip kararlarının arkasında durmalarını sağlayacağız. Dolayısıyla hiçbir aday, mevcut belediyenin ya da diğer aday adaylarının aleyhinde konuşmayacak. Herkes buna özen gösterecek.”

“KILIÇDAROĞLU VE GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİMİZ ZONGULDAK’A GELECEK”

Furat, CHP’de dostluk ve arkadaşlığın mevcut olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bazı yerel basında çıkan haberlerde; ‘CHP birbirini yiyor, birbirini yemese dışarda daha başarılı olur’ izlenimi vermeye çalışıyorlar. Bu arkadaşlara gülerek cevap vermek istiyorum. Şu an CHP’de olan huzur, hiçbir partide yok. Muhalif arkadaşlarımız da bugüne kadar partinin kazandığı ivme neticesinde partiyi koruma altına alan hareketleri hayata geçirdiler. Dolayısıyla patimizde şu günlerde sükunet hakimdir. Dostluk, arkadaşlık, birlik, beraberlik hakimdir. Ama AKP’deki huzursuzluğun hat safhaya çıktığı görülüyor. AKP’nin Devrek’teki belediye başkanıyla milletvekili arasındaki kavga, çelişki su yüzüne çıktı. Diğer ilçelerdeki kavgaları da görüyoruz. Kozlu’da atanan ilçe başkanlarının verdiği rahatsızlık ortadadır. Basın organları ne hikmetse Zonguldak ve Türkiye genelinde CHP’nin iç kavgaları olduğu yönünde genel kanı yaymaya çalışıyorlar. Biz şu anda çok güzel çalışıyoruz. Kesinlikle hiçbir hesabımız yok, hesabımız; CHP’yi Zonguldak’ta birinci parti yapmak olacak. Alabildiğimiz kadar ilçe ve belde almak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez yöneticilerimiz Zonguldak’a gelecek. Bir örgüt yemeği düzenleyeceğiz. Yemekte teşkilatlarımızla bir araya geleceğiz. Partide birlik ve beraberlik havası esiyor. Bundan çok mutluyum, Zonguldak’ın da mutlu olmasını istiyorum.”

CHP İl Başkanı Furat, mevcut Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in Genel Merkeze çağrılmasıyla ilgili ise yorum yapmaktan kaçındı.

Editör: Pusula Gazetesi