Zonguldak İl Genel Meclis Üyesi ve Tarım Komisyonu Başkanı Filiz Sarsık ile İl Genel Meclis Üyesi ve Tarım Komisyonu Üyesi Ramazan Bostancı, Zonguldak Valiliği İl Özel İdare Destekli olarak yürütülen projeler kapsamında dağıtılan tarımsal girdilerin kontrolleri için Çaycuma ilçesinde Tarım Komisyonu olarak incelemelerde bulundular. İl Genel Meclis üyelerine; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürlüğü Tarımsal Veriler Koordinasyon Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürü A. Özgür Uslubaş, Ziraat Mühendisleri Suna Güncan, Asiye Şenbaş ve Nurşen Durak eşlik etti.

İl Özel İdare bütçesi destekli olarak yürütülen “Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi” kapsamında Dereköseler Köyü’nde Şerafettin Onatoğlu’na ait yonca tarlası, “Meyve Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında Dereköseler Köyü’nde Ali Bahri Çayır’a ait elma, kiraz, armut bahçelerinde yerinde yapılan incelemelere, Dereköseler Muhtarı Cemil Kanoğlu da katıldı. Daha sonra Kayıkçılar Köyü’nde Hayri Çelebi ve İlker Cura’ya ait armut bahçeleri, Perşembe beldesinde Satılmış Mantarlı’ya ait armut ve elma bahçesinde de incelemeler yapıldı. “Koyun Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında Saltukova beldesine bağlı Yukarı İhsaniye Köyü’nde ve Karapınar beldelerinde de incelemeler yapıldı.

Ziyaret ve incelemelerde, Çaycuma ilçesinin başta armut, elma olmak üzere birçok meyve yetiştiriciliği, yem bitkisi yetiştiriciliği ve koyun yetiştiriciliği için oldukça uygun olduğu, uygulanan projelerin başarılı bir şekilde yürütüldüğü yerinde yapılan incelemeler sonucu görüldü.

İl Genel Meclis üyeleri; Çaycuma ilçesinin her türlü tarımsal üretim için ürün deseninin oldukça geniş bir yelpazeye sahip olduğunu belirterek, çiftçilerin başarılı bir şekilde gerçekleştirdikleri üretimlerinden dolayı kendilerini kutladılar. Tarımsal girdi konusunda çiftçilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden İl Genel Meclis üyeleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri personellerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, yapılan çalışmalardan memnuniyetlerini ifade ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi