Alınan bilgiye göre, Kozlu beldesindeki Fatih Mahallesi´nde, Çetinkaya ve bazı mahalle sakinlerinin yer aldığı 70 kişilik grup, 10 Temmuz 2008´de, o dönem faaliyetini sürdüren asfalt tesisini, çevre kirliliğine yol açtığı iddiasıyla protesto etti.
Bacasından çıkan kükürt, kurşun ve asbest gibi gazların kısa sürede kanser yapıcı etkiye sahip olduğu iddia edilen tesisle ilgili girişimlerini sürdüren mahalle sakinleri, geçen yıl işletmenin faaliyetinin durdurulmasını sağladı.
Tesisin kapatılmasından bir süre sonra, protestocular arasında kimliği bilinen Çetinkaya ve 4 kişi hakkında, Cumhuriyet Savcılığınca, yetkili makamlara bildirimde bulunmaksızın ve Valilikçe belirlenen alanlar dışında toplanarak yürüyüş gerçekleştirildiği gerekçesiyle iddianame hazırlandı.
Söz konusu 5 kişi hakkında 2911 sayılı yasanın ilgili maddesi gereğince 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isteminde bulunulduğu öğrenilen iddianamede, Türk Ceza Kanunu´nun 53/1 maddesinde (belli hakları kullanmaktan yoksun bırakma, siyasi hakları kullanma, dernek yöneticisi olmak ve serbest meslek icra etmek gibi) belirtilen güvenlik tedbirlerin uygulanmasına karar verilmesi de kamu adına talep edildi.

-DURUŞMA MAYIS AYINDA-

Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Çetinkaya, yaptığı açıklamada, mahalle sakinlerinden bir kişinin telefonla kendisini arayarak tesisle ilgili basın açıklamasına davet etmesi üzerine etkinliğe katıldığını söyledi.
Toplandıkları yerden asfalt tesisinin önüne fotoğraf çektirmek için gittiklerini belirten Çetinkaya, şöyle konuştu:
´´Sivil polisler de oradaydı ve yolun karşısına geçmemize yardımcı oldular. Daha sonra mahkemeden gelen tebligatla şaşırdık. Emniyete gidip ifademizi verdik. İzinsiz basın açıklaması ve gösteri adı altında 5 kişi hakkında dava açıldı. Oysa hiçbir şekilde rahatsızlık verici bir şey olmamıştı. Tek isteğimiz, halkın rahatsızlığını dile getirmekti. Mayıs ayında duruşma var, bakalım nasıl sonuçlanacak.´´
Editör: Pusula Gazetesi