Meclis, 2.5 aylık tatilin ardından 1 Ekim Salı günü, yasama çalışmalarına başlayacak. Gözler Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal´da olacak. Haberal´ın yemin etmesiyle birlikte Zonguldak ve Zonguldak sorunları daha fazla gündemde olacak. İlk oturuma Zonguldak´tan da çok sayıda katılım olması bekleniyor.

24. Dönem 4. Yasama Yılı´nın başladığı 1 Ekim Salı günü, ilk tören, saat 14.00´teTBMM Atatürk Anıtı´nda yapılacak. Anıta çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

TBMM Genel Kurulu, saat 15.00´te toplanacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, birleşimi açmasının ardından sunuş konuşması yapacak. Çiçek´in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ü Genel Kurul´a takdiminin ardından İstiklal Marşı okunacak. Ardından Cumhurbaşkanı Gül, 11. Cumhurbaşkanı olarak son kez, yasama yılının açılış konuşmasını yapacak.

Abdullah Gül´ün konuşmasının ardından, Ergenekon Davası´ndan 5 Ağustos´ta tahliye olan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, andiçerek yasama çalışmalarına başlayacak.

Haberal, "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet´e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim" şeklindeki yemin metnini okuyacak.

Açılış nedeniyle, milletvekili sıralarına gül konulacak, akşam da TBMM Tören Salonu´nda resepsiyon verilecek.

Editör: Pusula Gazetesi